Šéf BlackBerry zachovává skeptický postoj vůči ohebným zařízením

12
Šéf BlackBerry zachovává skeptický postoj vůči ohebným zařízením
  • John Chen není ani příznivcem neustále se zvětšujících displejů
  • Podle jeho názoru v poslední době telefony nepřinesly žádné opravdové inovace
  • Ohebného BlackBerry bychom se přesto mohli dočkat, jelikož se o výrobu stará společnost TCL, která na MWC představila nové ohebné displeje

Mnozí výrobci telefonů věří, že budoucnost leží v ohebných zařízeních, ať už se jedná o smartphony, které lze transformovat v tablety, nebo netradiční hybridy mezi hodinkami a telefonem, jež si jednoduše omotáte kolem ruky. Zcela odlišný pohled na trend ohebných telefonů má ovšem CEO společnosti BlackBerry, John Chen, který nedávno udělil interview deníku barrons.com. Během rozhovoru zaznělo několik důvodů, proč je k ohebným zařízením spíše skeptický.

Sám John Chen osobně by údajně preferoval spíše „něco rychlejšího s opravdu funkčními vylepšeními“, ale podle jeho názoru se „na obzoru neobjevily žádné přelomové technologie“. Jak víme, v minulých letech byly představeny technologie, jako je čtečka otisků prstů, rozpoznávání obličeje nebo oční duhovky. V dnešní době se však podle jeho názoru vývoj zastavil u zvětšování displejů – to pochopitelně vyústilo ve zvětšující se rozměry zařízení, které přitom pro uživatele vždy nepředstavuje zlepšení. Uživatelé totiž obvykle očekávají více než jen větší displej a mírná vylepšení.

Samotné BlackBerry přitom nevyrobilo telefon od roku 2016 a licenci v současnosti drží čínská společnost TCL, která rovněž stojí za značkou Alcatel. TCL přitom na veletrhu MWC představilo kromě nových modelů také vlastní technologii ohebných displejů s pantem Dragon Hinge. Přestože CEO společnosti BlackBerry, jež se v současnosti primárně zaměřuje na zabezpečení, není ohebným telefonům příliš nakloněn, se dost možná s ohebnými smartphony s logem ostružiny v budoucnu setkáme.

Diskuze ke článku
Marek
Inu, není sám, mám stejný názor. Ohebné přístroje nejsou budoucnost, určitě ne telefony rozkládající se na tablet. Je to ukázka, co vše se dá dnes vyrobit, ale budoucnost v tom nevidím. I kdyby to bylo na špičkové úrovni, nekoupil bych si to. A zvětšování displejů je další nezmar dnešní doby, některé telefony jsou už opravdu velké. Každý chce nejlépe 4K displej na 6”, ale doma kouká na full hd televizi v hd rozlišení :-) Nejsme holt v japonsku, kde televize vysílá v 8K.
Bukkake Sun
Tak v NegroBobuli jsou skeptičtí skoro ke všemu, ale těch třicet lidí ročně, co si kupují mobil s klávesnicí, tak ti to fakt nevytrhnou.
A.
Pripomeňme si, ako sa Ballmer smial na iPhone : https://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U .
Kde je dnes iPhone ako myšlienka? Každý smartphone je dnes svojím spôsobom iPhone. A kde je dnes Ballmer a vtedajšie projekty Microsoftu? Už skoro nikto ani nevie, kto to bol.
A presne tak to bude aj s BlackBerry.
Displej
Bb10 bol svojho času najlepší os a henten čínsky dilstant to nedokázal vyuzit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze