Zdají se vám displeje dnešních smartphonů protáhlé? Po tomto změníte názor

3
Zdají se vám displeje dnešních smartphonů protáhlé? Po tomto změníte názor
  • Zařízení má speciální ovládací prvek na zadní straně, kterým se dá uzamknout do narovnaného stavu
  • Takto flexibilní telefon/náramek vyžaduje nejen ohebný displej, ale i ohebné komponenty
  • Otázkou zůstává, jak komfortní by bylo nosit takovéto zařízení na zápěstí

Pokud vám přijdou displeje dnešních smartphonů příliš protáhlé, raději okamžitě přestaňte číst. Patentové nákresy od Samsungu odhalují extrémně podlouhlé zařízení, které navíc z bočního pohledu vzdáleně připomíná členovce z říše zvířat.

Naši kolegové z nizozemského serveru LetsGoDigital se těchto nákresů chopili a přetvořili je do barevné podoby toho, jak by mohl výsledný smartphone opravdu vypadat. Včera jsme vás informovali o patentu ohebného smartphonu od Samsungu s ohnutím směrem ven a nejinak je tomu u tohoto prototypu – zde se však spíše než o ohnutí jedná o „obtočení“. Na zadní straně si také můžeme všimnout ovládacího prvku umístěného vedle dvojice senzorů fotoaparátů, kterým by uživatel měl moci ohebný mechanismus uzamknout, aby mohl pohodlně používat telefon v narovnaném stavu.

Samsung ho má! Galaxy Fold je skládací telefon

Jistotu, že zařízení zůstane v obtočeném stavu na zápěstí, zase dodává magnet umístěný na obou koncích, který je má držet při sobě. Je důležité si uvědomit, že pro takto flexibilní zařízení je potřeba mít nejen ohebný displej, ale pravděpodobně také ohebnou obvodovou desku, anténu či baterii.

Zařízení sice vypadá doopravdy futuristicky a nabídne extrémně podlouhlý displej, otázkou však zůstává, kolik by vážilo a jak pohodlné by bylo jej nosit na zápěstí. Právě hmotnost totiž je u hodinek a jim podobným wearables poměrně důležitým faktorem.

Diskuze ke článku
Bukkake Sun
Moc se mi to líbí. Nejdříve bych si to zasouval do různých míst a pak bych to sroloval a zasouval zase tam. Perfektní pro lidi, co se neumějí rozhodnout.
Blue Sun
Blue Sun
Představa, že na zápěstí nosím třeba 150 gramů, což je v podstatě hmotnost celé dlaně, mi tedy moc bezpečná ani zdravá nepřipadá. Displej bude náchylný k poškození, stejně tak celé vnitřnosti. Nic, po čem bych toužil.
V podstatě je takové zařízení celkem k ničemu.
Carda
To už radši Pip-boy na ruku než tuhle nudli je to čím dál tím horší a horší takový mobil by pak mohl sloužit i jako teploměr do řiti nebo jako robertek pokut to takhle půjde dál nebo jako míchatko na smažení vajec :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze