„Česko je nyní pro Oppo stěžejní,“ potvrdil nám v rozhovoru zástupce značky

8
„Česko je nyní pro Oppo stěžejní,“ potvrdil nám v rozhovoru zástupce značky
Fotografie: Oppo
  • Vyzpovídali jsme Felixe Wanga, country manažera pro náš trh
  • Pro fanoušky ohebných telefonů má Oppo dobré zprávy

V rámci uvedení nové řady Reno10 na český trh (konkrétně se jedná o modely Oppo Reno10 5G a Oppo Reno10 Pro 5G ze střední třídy) jsme měli příležitost si pohovořit s country manažerem Oppa pro český, slovenský a maďarský trh, Felixem Wangem. Ten nám odhalil pár informací o tom, na co se můžeme od této čínské značky těšit.

Česká republika je pro Oppo prioritou

Během krátké prezentace a následného interview jsme se dozvěděli jednu důležitou novinku, neboť zástupci společnosti Oppo potvrdili, že se hodlají v budoucnu mnohem více soustředit na český trh a ze zbývajících evropských trhů, kde Oppo působí, má pro ně dokonce představovat prioritu.

Oppo rozhovor

V tomto kontextu jsme se zeptali také na dostupnost ohebných smartphonů, neboť je v tomto segmentu Oppo poměrně známé a například Oppo Find N pro mnohé stále představuje nejlepší kompromis mezi velikostí displeje a rozměry zařízení. Zástupce společnosti nám potvrdil, že kromě véčka Oppo Find N2 Flip, které lze na našem trhu nově zakoupit za vcelku sympatickou cenu 23 990 Kč, dorazí ve třetím nebo čtvrtém čtvrtletí také ohebný smartphone typu tablet. Zda se bude jednat o Oppo Find N2, či zcela nový model, to však v tuto chvíli není jasné.

Kdy se dočkáme 240W nabíjení?

Oppo představilo na veletrhu MWC 2022 v té době nevídanou technologii v podobě 240W (drátového) nabíjení, pomocí něhož bylo možné nabít smartphone s baterií o kapacitě 4 500 mAh z 0 na 100 % za pouhých 9 minut. Zajímalo nás proto, kdy se dočkáme takto výkonného nabíjení u komerčně dostupných telefonů.

Nabito za 9 minut! Oppo představuje 240W nabíjení

Podle zástupců společnosti Oppo vyžaduje implementace takto výkonného nabíjení rovněž větší tloušťkou samotného smartphonu. Takovéto komerčně dostupné zařízení se proto nejprve určitě objeví pouze na čínském trhu, v tuto chvíli však nejsou k dispozici žádné informace o tom, kdy se tak stane.

Nakonec jsme se zeptali na vývoj vlastního ISP, který Oppo relativně nedávno ukončilo. Podle zástupce značky nejsou v tomto ohledu k dispozici žádné nové informace, Oppo tak zřejmě bude v budoucnu spoléhat na ISP integrované přímo od výrobce čipsetu.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Jj. Tak hlavně sem dovézt vlajky a ne odpad...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 19. 7. 2023 22:47
Kéž by sem dovezli OPPO Find N2.. Nebo rovnou Find N3.
Juraj Slezák
Juraj Slezák
samozrejme ze sa sustredia lebo zo zapadnychg trhov ich vytlacil sudny proces s Nokiou. su to kopirovaci a smejdaci ktori nie su ochotni platit za patenty
Viktor Čistý
Viktor Čistý
..slušnej "stěžeň" 778G za 15390,- :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze