Bomba od Alcatelu: 2 smartphony, tablet, ale i ohebné displeje

aktualizováno o video z místa
11
Bomba od Alcatelu: 2 smartphony, tablet, ale i ohebné displeje
  • Dvojice nových smartphonů se pokusí zaujmout zejména lákavou cenovou, nechybí však ani solidní výbava
  • Tablet dodáváný s přenosným reproduktorem hravě nahradí chytrého asistenta v domácnosti
  • Na závěr Alcatel představil vlastní prototypy ohebných displejů

TCL na veletrhu MWC 2019 představilo hned několik nových modelů včetně zajímavého tabletu a pochlubilo se i vlastními ohebnými displeji. Cenově nejdostupnější novinkou je Alcatel 1S, s 5,5 palcovým displejem o poměru stran 18:9 a rozlišením HD+. Novinka bude mít pod kapotou zatím blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor doplněný o 3 GB RAM a 32GB úložiště.

I TCL představil ohebná a skládací zařízení

Na zadní straně pak najdeme duální fotoaparát s rozlišením 13 + 2 megapixely a chybět nebude ani populární „bokeh“ efekt. Novinka cílí zejména na nenáročné uživatele, kteří však za cenu méně než 3 tisíce korun (v ČR bude pravděpodobně stanovena „baťovská“ cena 2 999 Kč) dostanou slušný telefon s nejnovějším Androidem 9 Pie.

Druhým, nově představeným modelem, je Alcatel 3, který již spadá spíše do střední třídy a může se pochlubit 5,9palcovým displejem s výkrojem ve tvaru stékající kapky. I on má HD+ rozlišení, poměr stran displeje se však změní na 19,5:9 a potěší 4GB RAM i 64GB úložiště. Na zadní straně opět najdeme čtečku otisků prstů stejně jako duální fotoaparát s rozlišením 13 + 5 megapixelů. Přední selfie kamerka bude disponovat 8megapixelovým rozlišením a přislíbena je rovněž podpora AI. Toto zařízení se, obdobně jako Alcatel 1S, dostane na český trh přibližně v květnu tohoto roku za cenu pod 5 tisíci korun.

Alcatel ovšem myslí i na uživatele tabletů, a proto připravil novinku s označením T3, o které toho zatím mnoho nevíme, měli jsme však krátkou příležitost si tento tablet vyzkoušet. Zaujal nás nejen 10palcový displej, ale hlavně přídavný reproduktor, který bude dodáván v bundlu společně s tabletem. Reproduktor poslouží jako stojánek a společně s podporou Google Asistenta a několika mikrofonů může posloužit obdobně jako například Google Home Hub. Repráček je možné pomocí Bluetooth připojit i k jiným zařízením, případně do něj vložit microSD kartu či 3,5mm audiokonektor. Samotný tablet se pak připojuje skrze speciální piny, které zapadnou do reproduktoru, jenž poslouží jako stojánek. Tablet má baterii s kapacitou 4 080 mAh a těšit se můžeme rovněž na Android 9 Pie. Česká cena by neměla přesáhnout hodnotu 6 tisíc korun.

Společnost TCL si vyhradila místo i pro displeje své vlastní výroby, takže jsme mohli zahlédnout první vzorek obrazovky s „průstřelem“ nebo zaoblenými okraji. Nejvíce nás však zaujala vitrína se vzorky ohebných displejů. TCL pro ně vytvořilo a patentovalo si vlastní kloub Dragon Hinge. Evidentně se však nevyhne nešvaru v podobě prostoru v ohybu. Prototyp ohebného AMOLED displeje dosahoval velikosti 7,2 palce a lépe si jej můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Prototypy ohebných displejů od Alcatelu

Diskuze ke článku
Porydge
Alcatel je tak spoustu let pozadu. Škoda... kdysi jeho modely Idol soupeřily s řadou Galaxy S. Sám jsem měl Idol X který byl designově povedený a hw byl také slušný. Jen mi po miliontém pádu prdlo sklo. Jinak by sloužil dodnes. S myší se dá používat. :D Dneska je to ubohost.
Tomus
10 palcový tablet s baterií o kapacite 4 080 mAh, to je vtip ?
Dodo
A pak zbydou jen oči pro pláč jako u topmodelu Alcatel idol 4s. Žádná aktualizace, nic. Základní desky odcházeli jak na běžícím pásu. Android 6 z výroby jinak nic.
TCL v jakékoli podobě již nikdy. Howg.
Eedx
Bomba? Jste se pos.ali ne? Levny lowendy, nepraktický ohebny displej. Snad jenom ten tablet za něco stoji. Alcatel uz neni co byval. Jak jej dostali Číňani, tak to uplne vsechno podelali. Aneb kdyz nástupce musi byt jeste horsi nez predchudce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze