Procesory od Samsungu bude navrhovat umělá inteligence

1
Procesory od Samsungu bude navrhovat umělá inteligence
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Umělá inteligence bude použita nejen u čipů Exynos, ale pravděpodobně i u Tensoru
  • Využití AI při navrhování designu čipů se podle odborníků stane běžnou praktikou

Samsung se angažuje v nejrůznějších odvětvích. Jedním z nich je kromě výroby telefonů, zobrazovacích panelů, ale třeba také konstruováním lodí či finančních služeb, rovněž produkce čipsetů. A jelikož se jedná o vysoce sofistikovaný výrobní proces s neustále se zvyšujícími nároky na energetickou úspornost, výkon i menší fyzické rozměry, musí firma ustavičně pracovat na tom, aby udržela krok s konkurencí (například v podobě TSMC).

Nejnovějším opatřením, které má zajistit, že procesory Samsung zůstanou konkurenceschopné, je podle informací wired.com využití AI. Umělá inteligence v programu Synopsys, který Samsung používá, má navrhovat design procesorů pro co nejlepší výsledek ve všech směrech.

Výsledky práce umělé inteligence se promítnou nejen u procesorů Exynos, ale pravděpodobně také u čipu Tensor, který Samsung vyrábí pro Google do chystané řady Pixelů 6. Podle mnohých odborníků na produkcí procesorů se brzy stane využití umělé inteligence při navrhování designu naprosto běžnou praktikou.