Google Pixel 6 by mohl startovat pod hranicí 20 tisíc korun

15× aktualizováno
Google Pixel 6 by mohl startovat pod hranicí 20 tisíc korun
Fotografie: Google
  • Po roce se dočkáme opět dvou variant
  • Pixel 6 Pro nabídne trojitý zadní fotoaparát
  • Výrazným prvkem bude horizontálně orientovaný modul s fotoaparáty
  • Představení proběhne 19. října

Aktualizováno 18. 10. 2021

Český obchod CZC.cz se postaral o odhalení pravděpodobné ceny Pixelu 6 na českém trhu. Pakliže si novinku dáte do sledování, odhalí se vám předpokládaná cena Pixelu 6 ve verzi 128+8 GB, která činí 19 990 Kč.

Google Pixel 6

Aktualizováno 14. 10. 2021

Google by s představením Pixelů 6 mohl zaujmout i doposud nevídanou softwarovou podporou. Dle spekulací od @_snoopytech_ by novinky měly nabídnout 4letou podporu v případě hlavních aktualizací a dokonce 5letou v otázce bezpečnostních záplat. V praxi by to znamenalo, že Pixely 6 za několik let obdrží Android 16 a jejich podpora skončí až v roce 2026.

Aktualizováno 13. 10. 2021

Chystaný Pixel 6 se nám představí již za necelý týden. O další únik informací se postaral český obchod CZC.cz, kde již novinku najdeme, a to včetně obrázku a specifikací. Je tak nasnadě, že se i CZC bude snažit novinku co nejdříve dostat na český trh.

Google Pixel 6 256 GB

Rozměry158,6 × 74,8 × 8,9 mm, 207 g
DisplejOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor, 2×2,8 GHz + 2×2,25 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 614 mAh

Aktualizováno 11. 10. 2021

Nové Pixely se představí již v příštím týdnu a pod pokličkou se je rozhodně nedaří udržet, což dokazuje předčasné zveřejnění v obchodě carphonewarehouse.com. Aktuálně již došlo ke stažení informací, ale spoustu jich zachytil Evan Blass. Víme tak například, že Pixel 6 Pro bude mít odolnost dle certifikace IP68, podporovat 30W drátové nabíjení a dojde také na teleobjektiv se 4× bezztrátovým zoomem. Naopak Pixel 6 se bude muset obejít bez teleobjektivu a rovněž dostane pomalejší drátové nabíjení, a to pouze výkonem 21 W. Zvýšená odolnost mu ale chybět nebude.

Google Pixel 6 (první obrázek) a Google Pixel 6 Pro

Aktualizováno 7. 10. 2021

Google již oficiálně potvrdil, že nové Pixely představí 19. října. Do všeho se navíc dnes vložil Evan Blass, který zveřejnil řadu produktových fotografií. Na nich můžeme Pixel 6 vidět v mnoha různých úhlech, například také s důrazem na zvýšenou odolnost proti vodě.

Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro

Aktualizováno 5. 10. 2021

Novému Pixelu 6 se aktuálně věnuje YouTube kanál This is Tech Today, který předprodejní vzorek testuje. Prezentované fotografie jsou pořízené ve 12,5megapixelovém rozlišení, což potvrzuje dřívější spekulace o 50megapixelovém fotoaparátu, kdy je v automatickém režimu fotka nasnímána spojením čtyř snímků.

Aktualizováno 1. 10. 2021

Google dnes zveřejnil zbrusu nové video, ve kterém se můžeme podívat na chystaný Pixel 6. Spatřit lze jeho podobu, některé funkce a také prostředí Androidu 12. Jediné, co Google zatím stále neprozradil, je oficiální datum představení. Nadále se tak spekuluje o 19. říjnu.

Aktualizováno 22. 9. 2021

Brandon Lee na Twitteru zveřejnil krátké video, vena svém Twitteru kterém si můžeme chystaný Pixel 6 prohlédnout ze všech stran. Jedná se o raný prototyp, což naznačuje vcelku podivné logo na zadní straně. Již odhalený vzhled však potvrzuje, že se skutečně jedná o další generaci Pixelu. Otazníky zatím visí nad přesným termínem premiéry, avšak spekuluje se o 19. říjnu.


Aktualizováno 20. 8. 2021

Chystaná řada Pixelů 6 by měla podle exkluzivních zdrojů 91mobiles.com podporovat 33W nabíjení. Doposud byl u Pixelů maximální nabíjecí výkon limitován na 18 W, takže bychom se mohli čistě teoreticky dočkat takřka 2× rychlejšího nabíjení.

Aktualizováno 3. 8. 2021

Google definitivně potvrzuje příchod Pixelů 6 a zcela otevřeně o nich informuje na svém oficiálním blogu. Můžeme vidět design novinek, který Google odhaluje na obrázcích. Podstatnou informací je, že Pixely 6 a 6 Pro poběží na novém procesoru Google Tensor, který je navržen přímo na míru. V praxi to znamená, že za návrhem stojí samotný Google. V tuto chvíli visí otazník nad samotným výrobcem čipsetu. Důvodem investice do vlastního procesoru má být vysoce pokročilá umělá inteligence a strojové učení.

Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro

Zatímco Pixel 6 si vystačí jen s hlavním a ultraširokoúhlým fotoaparátem, Pixel 6 Pro má nabízet ještě teleobjektiv se čtyřnásobným bezztrátovým zoomem. Nebude překvapením, že nové Pixely nabídnou Android 12.

Aktualizováno 9. 7. 2021

Po delší době se dozvídáme nové informace týkající se Pixelů 6 od Googlu. Server frontpagetech.com přinesl klíčové specifikace, které si níže shrneme pro Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Podstatná informace se týká procesoru, kdy se očekává nasazení vlastního od Googlu. Další zásadní novinkou má být délka podpory. Google má Pixely 6 podporovat 5 let.

Pixel 6

  • 6,4palcový AMOLED displej
  • vlastní procesor od Googlu
  • 8GB operační paměť
  • 128/256GB interní paměť
  • hlavní 50Mpx fotoaparát a 12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát
  • čelní 8Mpx fotoaparát
  • baterie s kapacitou 4 614 mAh
  • Android 12

Pixel 6 Pro

  • 6,71palcový AMOLED displej
  • vlastní procesor od Googlu
  • 12GB operační paměť
  • 128/256/512GB interní paměť
  • hlavní 50Mpx fotoaparát, 12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát a 48Mpx teleobjektiv
  • čelní 12Mpx fotoaparát
  • baterie s kapacitou 5 000 mAh
  • Android 12

Aktualizováno 16. 6. 2021

O Pixelu 6 od Googlu se zatím příliš konkrétních věcí neví. V počátcích však došlo k odhalení možného designu, který vzbudil pozornost zejména masivním a horizontálně orientovaným modulem fotoaparátů. Doposud není zřejmé, zda tak novinka bude skutečně vypadat. Spolehlivý zdroj @UniverseIce však zveřejnil ochranná pouzdra, která vzhled s velkým modulem fotoaparátů potvrzují. Je tak možné, že Google Pixel 6 bude vypadat skutečně velice originálně.


Aktualizováno 26. 5. 2021

V nově vydané epizodě podcastu s Maxem Weinbachem byly zmíněny klíčové informace o chystaných Pixelech 6. Například ta o nasazení procesoru Whitechapel od Googlu, který vznikl ve spolupráci se Samsungem. Jedná se dle informací od @heyitsyogesh o procesor založený na 5nm výrobní technologii, který bude výkonem velmi blízký Snapdragonu 870. Max Weinbach dále zmiňuje nasazení baterie s kapacitou 5 000 mAh.


Aktualizováno 24. 5. 2021

Očekávaný Pixel 6 se objevil na dalších renderech (převážně z produkce 91mobiles.com), které nám umožňují si lépe prohlédnout netradiční design zad s vystouplým fotomodulem. Pixel 6 má disponovat 6,4" AMOLED panelem s integrovanou čtečkou otisků prstů, ale také relativně širokými rámečky. Z další výbavy stojí za zmínku duální fotoaparát na zadní straně, stereo reproduktory nebo podpora bezdrátového nabíjení. Pixely 6 by se také měly stát prvními smartphony, do nichž Google nasadí vlastní procesory vyvinuté ve spolupráci s jihokorejským Samsungem.


Původní informace z 14. 5. 2021

V loňském roce jsme se dočkali pouze jednoho hlavního Pixelu, a to Pixelu 5. Letos by se měl Google co do počtu hlavních novinek vrátit ke kořenům a představit Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Co je však zcela zásadní, je zřejmá výrazná změna designu, což naznačují nákresy zveřejněné serverem phandroid.com.

Google Pixel 6 a Pixel 6 Pro

Podle nich by asi málokdo řekl, že se jedná o Pixely od Googlu. Pokud by se nákresy potvrdily, přistoupí Google k opravdu velké změně designu se zakřivenou zadní stranou a výrazným horizontálně orientovaným modulem s fotoaparáty. Na nezvyklosti přidávají i barevné kombinace, avšak ty dle spekulací realitě neodpovídají. Lze předpokládat, že Google zvolí přeci jen o něco konzervativnější odstíny a kombinace.

Google Pixel 6 Pro

Rozdíly mezi Pixelem 6 a Pixelem 6 Pro budou spočívat nejen ve velikosti, ale také ve fotoaparátech. Pixel 6 bude mít zřejmě klasický a ultraširokoúhlý fotoaparát. Varianta Pro by dle všeho měla připojit ještě teleobjektiv. Čelní fotoaparát bude řešen formou drobného průstřelu. Čtečka otisků prstů bude integrována do AMOLED displeje. Více informací v tuto chvíli není známo.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Rozhodne se tomu neda uprit originalita. Me se to libi oproti jinym "panelum" na zadech. Ale beztak to tak nebude vypadat...
Ben Ben
Ben Ben
Whitechapel? To tam neprojde :D
Lukas Klima
Lukas Klima
Pěkné. Vypadá to, že Pixel opět bojuje o nejohyzdnější telefon roku. Asi se mu to opět povede.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ale v reálu to tak vypadat na 80% nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze