Přichází nový Flip a odchází starý Musk

mNews
Přichází nový Flip a odchází starý Musk
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Oppo se vytasilo s dvojicí skládacích telefonů a Twitter čekají další velké změny
  • Motorola spolu s Lenovem láká hned na dva zajímavé telefony
  • mNews přináší výběr nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

Na konci roku ještě stihneme představení nových skládacích telefonů od Oppa, výkonné novinky od Motoroly a zemětřesení v centrále Twitteru. Vítejte u mNews.

mNews #198 – Přichází nový Flip a odchází starý Musk

Podcast v audio formě

Oppo Find N2 (Flip) vylepšuje

Čínské Oppo nás na konci roku potěšilo pohledem na novou generaci skládacích telefonů Find N. Množné číslo není chybou, v příštím roce se dočkáme hned dvou modelů, přičemž první navazuje na povedený letošní model, ale druhý má konstrukci véčka. Začněme u „tabletového“ skládacího telefonu. Ten je nyní menší a lehčí díky přepracování pantu. Naštěstí to nebylo na úkor funkčnosti a telefon stále drží v polootevřeném stavu. Tento telefon je opravdu krásně kompaktní, venkovní displej má pouhých 5,54" a po rozevření získáte velkou 7,1" obrazovku s LTPO AMOLED technologií a 120Hz obnovovací frekvencí. Samozřejmostí je i špičkový výkon nebo slušně vypadající foťáky.

Možná vás na první pohled ale spíše zaujal véčkový model N2 Flip, který hodlá konkurovat velkým venkovním displejem s úhlopříčkou 3,2". Zvládnete tak odbavit notifikace a provést základní úkony, aniž byste museli telefon otevírat. Uvnitř čeká 6,8" AMOLED panel se 120 Hz. O výkon se tentokrát stará čipset Dimensity 9000+. Na rozdíl od prvního zmíněného modelu také bylo potvrzeno, že se tohoto véčka dočkáme i na globálních trzích. Existuje tedy šance, že přijde i k nám. Může podle vás Oppo konkurovat Samsungu a Motorole?

Motorola chystá pracovní ThinkPhone

ThinkPad je populární a dnes už ikonická řada pracovních notebooků od Lenova. Tato společnost zároveň vlastní značku Motorola a dle posledních informací by chtěla tyto dvě legendy spojit. Vzniknout má telefon s názvem ThinkPhone, který bude využívat zmíněný klasický design se špičkovou výbavou. Tím se myslí vlajkový Snapdragon, 512GB úložiště nebo 12 GB RAM. Na oficiální odhalení si ovšem musíme ještě počkat.

Moto X40 odhaleno

Naopak oficiálního odhalení se dočkala nová vlajková řada od Motoroly s název Moto X40. Zatím samozřejmě pro Čínu, kde vyjde ještě tento rok. Globální dostupnost potvrzená není, ale v nějaké podobě se dá očekávat. Telefon dostane zbrusu nový čipset Snapdragon 8 Gen2 a 512 + 12 GB paměti. Na zadní straně jsou dva 50Mpx snímače a pozor, jeden portrétní s vysokým rozlišením 12 Mpx. Selfie pak obstará 60Mpx kamera. Za zmínku určitě stojí i rychlé 125W nabíjení.

Twitter změní vedení

Od převzetí sociální sítě Twitter Elonem Muskem neuplyne den, kdy by se na svět nedostala nějaká kontroverze. Už na konci minulého týdne zvedl Musk ze židle uživatele novým pravidlem, které udělovalo ban za sdílení odkazů na další sociální sítě. Ban dostali i prominentní novináři za reportování o zrušení účtu uživatele, který sdílel polohu Muskova letadla, což je veřejně přístupná informace. Tyto zákazy již byly zrušeny. Následně Musk všechny překvapil anketou, zda má odstoupit z vedení Twitteru, a slíbil, že se výsledkem bude řídit. V anketě se vyslovilo přes 17 milionů uživatelů, Výsledek dopadl v jeho neprospěch a Musk oznámil, že jakmile za sebe najde náhradu, tak odstoupí. Zde stojí za zmínku, že vliv v síti si jako majitel jistě nadále ponechá.

Jste na Twitteru? A sledujete jeho nové eskapády s pobavením, nebo se vám Elon Musk už zajídá? Dejte nám vědět v komentářích.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze