Chystaná Motorola ThinkPhone se blíží. Láká na něj už samotný výrobce

3× aktualizováno
Chystaná Motorola ThinkPhone se blíží. Láká na něj už samotný výrobce
Fotografie: pixabay.com
  • ThinkPad je populární řada notebooků od Lenova
  • Nyní by čínský výrobce mohl přidat i podobně laděný telefon
  • Novinka by měla disponovat 6,6" displejem se 144Hz obnovovací frekvencí

Aktualizováno 4. 1. 2023

Do představení prvního ThinkPhonu zbývá zřejmě jen několik hodin, o čemž nasvědčuje oficiální poodhalení ze strany Motoroly na Twitteru. Můžeme vidět části telefonu, včetně červeného tlačítka, dochází tak k potvrzení dřívějších úniků. Oficiální představení proběhne v rámci veletrhu CES 2023.


Aktualizováno 21. 12. 2022

V návaznosti na populární řadu ThinkPadů hodlá Motorola představit ThinkPhone – telefon s ikonickým „Think“ designem, který by měl zároveň přinést špičkovou výbavu. Podle playfuldroid.com se můžeme těšit například na 6,6" POLED panel se 144Hz obnovovací frekvencí, procesor Snapdragon 8 Gen+ či až 512GB úložiště a 12 GB RAM. Baterie o kapacitě 5 000 mAh si má rozumět s 68W drátovým a až 15W bezdrátovým nabíjením a stejně tak má být telefon opatřen speciálním softwarem pro zvýšení produktivity. Níže se můžete podívat na snímky, které zveřejnil Evan Blass.

Původní informace z 16. 12. 2022

Když IBM v roce 1992 vyrobilo první přenosný počítač s označením ThinkPad, jen málo koho napadlo, že to bude kult, který vydrží 30 let. I když značku koupilo v roce 2005 čínské Lenovo, snaží se udržovat její základní rysy, jako je klasický design s důrazem na černou a z toho plynoucí strohost až nudnost. Společně s kvalitním zpracováním a výkonem vyšších řad jsou to oblíbené nástroje zejména ve firemním prostředí a obecně pro pracovní nasazení.

Lenovo zkouší svoje štěstí i v oblasti mobilních telefonů. Zajímavá je zejména jeho řada Legion zaměřená na hráče a také tablety. Situaci však komplikuje fakt, že pod Lenovo spadá i další původně americká značka, konkrétně Motorola. U té se zdá, že je v poslední době poněkud více v kurzu, alespoň na evropských trzích. Přesto to však Lenovo s telefony své značky nevzdává a chystá opravdu silný kalibr.

Podle thetechoutlook.com se chystá minimálně jeden ThinkPhone. Dokládat to má uniklá propagační fotografie, na níž je zachycen notebook, právě tento telefon a zřejmě jejich společná nabíječka o výkonu 68 W.

ThinkPhone

To zapadá i do dříve zveřejněného úniku od @evleaks, který v této souvislosti zmiňoval zařízení s kódovým označením Bronco. Na trh se má dostat jako ThinkPhone a má mít displej AMOLED/OLED s rozlišením 1080p. Jeden z nejvýkonnějších Snapdragonů bude doplněn až 12 GB RAM, 50Mpx primárním, 13Mpx ultraširokoúhlým, 2Mpx hloubkovým a 16Mpx předním fotoaparátem. Dočkat bychom se měli v průběhu roku 2023.

Diskuze ke článku
Pan Holub
Pan Holub
ja bych doplnil, lenovo neni ibm. thinkpady uz nejsou pevne ani inovativni, byt strohe. nesmyslne ceny a spatny servis. proste uz to do firmy nekupujeme
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
To jsem zvědav jak odladí fotoaparáty. Nevím zda to bude schopné softwarově konkurovat Samsungu nebo Sony.
Pc Wifi
Pc Wifi
Naposledy upraveno: 18. 12. 2022 09:22
WTF ? fakticky daji po vzoru xixaomi k 2 - 3 teoreticky slusnym fotakum mrdqu typu 2Mpix odpad ? To cinske mysleni je fakt nebezpecný ! Asi se fakt blizi doba kdy bude normal : 200 + 2 + 2 + 2Mpix... Svět se v kravskou pitchu obrací... je super ze bude mi 1080p display. Ja se lekl, ze mu daj 1080i :o))) Je funny psat u displaye ono "p", to sem snad jeste nikde nevidel.
Jan Tleskač
Jan Tleskač
"Baterie o kapacitě..."
Motorola se vrací k technilogii z minulého století, že tam má být baterie?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze