Polestar vyrobí vlastní telefon, Apple uspěl u EU

mNews
Polestar vyrobí vlastní telefon, Apple uspěl u EU
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Polestar Phone vzniká ve spolupráci s Meizu
  • Apple dle rozhodnutí Evropské komise nemusí otevírat platformu iMessage konkurenci
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších zpráv za uplynulý týden

Minule jsme si říkali, že legendární značka Nokia možná zmizí z telefonů. Dnes si ukážeme, že by se zase jedna automobilová mohla na telefonech objevit. Dále si ukážeme výhru Applu před Evropskou komisí nebo omluvu OnePlus. Vítejte u mNews.

mNews #232 – Polestar vyrobí vlastní telefon, Apple uspěl u EU

Podcast v audio formě

Polestar Phone vyrobí Meizu

Výrobci telefonů se pouští do produkce aut, jak nám ukazuje Huawei nebo Xiaomi. Nyní automobilový průmysl vrací úder a švédská značka Polestar patřící pod Volvo chystá vlastní telefon Polestar Phone. Spolupracuje na něm se značkou Meizu a vyjma designu toho o telefonu příliš nevíme. Měl by však vycházet z modelu Meizu 20 se Snapdragonem 8 Gen 3, takže o výkon nouze nebude. Z uniklého videa můžete vidět, jak bude telefon vypadat. Zatím také nevíme, zda se vůbec podívá za hranice Číny. Chtěli byste, aby i další značky přišly s vlastními telefony?

Apple nemusí otevřít iMessage

Google a další velké technologické firmy tlačily na Evropskou komisi, aby donutila Apple tzn. otevřít iMessage konkurenci. Argumentovaly, že by měla být zařazena mezi základní digitální služby přístupné všem, protože je klíčová třeba i v podnikatelském sektoru. Apple se naopak snažil komisi přesvědčit, že je služba určena primárně pro osobní komunikaci. Komise mu dala nakonec za pravdu, Apple tak nemusí do své platformy pouštět konkurenci. Zároveň však Evropská komise dodala, že bude tento trh nadále sledovat a je možné, že se v budoucnu dočkáme nějakého posunu. V tuto chvíli si však Apple připsal výhru.

Redmi Watch 4 vstupují na trh

Sympatické hodinky představilo Xiaomi v podobě Redmi Watch 4. Na nich je zajímavé nejen zpracování, ale rovněž výbava vzhledem k jejich ceně. Hliníkové pouzdro doprovází téměř dvoupalcový AMOLED displej s jasem až 600 nitů. Zajímavé je také nasazení nového systému Xiaomi HyperOS a dlouhá výdrž baterie. Nečekejte placení hodinkami, ale za cenu lehce přes 2 tisíce korun jde o moc pěknou nabídku. Recenzi už najdete na mobilenet.cz.

OnePlus se omlouvá

Nakonec si dejme jednu drobnou kuriozitu. Nedávno jsme psali o představení telefonu OnePlus 12R. Ten nabídne slušnou alternativu, pokud chcete dost výkonu za přijatelnou cenu. Nyní však vyplavalo na povrch, že výrobce udělal v jednom parametru chybu. Mluvil totiž o tom, že telefon nabídne rychlé úložiště typu UFS 4.0. To nikoho nepřekvapilo, protože má model čipset Snapdragon 8 Gen 2 spolu s kapacitou úložiště 256 GB. Je tedy velmi netradiční, že se nakonec musíme smířit s úložištěm UFS 3.1. Prezident společnosti OnePlus se za to komunitě omluvil.

Jdete po specifikacích? Záleží vám na každém jednom detailu, jako je třeba rychlost úložiště, nebo chcete spíš telefon zkusit a hodnotíte celkový zážitek? Dejte nám vědět do komentářů a sledujte mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze