Testujeme Oppo Find N2 Flip. Ohebného elegána s Androidem 14

Testujeme Oppo Find N2 Flip. Ohebného elegána s Androidem 14
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Jedná se o jeden z dostupnějších telefonů s ohebným displejem
  • Velký venkovní displej umí spouštět aplikace třetích stran

Na redakční stůl se nám dostal telefon oblíbené véčkové konstrukce. Ano, konstrukce, která zažívala vrchol popularity před zhruba 20 lety. V posledních rocích však zaznamenává znovuzrození díky telefonům s ohebnými displeji, jako je Oppo Find N2 Flip.

Skládací mobily jsou často terčem pochybností o kvalitách jejich konstrukce. Ty se Oppo snaží od počátku rozptýlit. Má hliníkový rám a plastové části mají povedenou a praktickou povrchovou úpravu. Výsledkem je nejen dostatečná robustnost při držení a manipulaci, ale i minimum otisků prstů na těle. Na druhou stranu vše dohání oba displeje, které jsou magnetem na všelijaké šmouhy.

Značnou část čelní strany zabírá venkovní displej s 3,26". Jde o AMOLED panel s jemným rozlišením i dostatečným jasem, který je samozřejmě dotykový. Můžete na něm vyřídit základní věci, přečíst si zprávy a také na ně odpovědět. Na dotyky displej reaguje svižně, jak jste zvyklí z jiných dotykových ploch. Kromě několika nativních aplikací můžete na venkovním displeji pracovat i s vybranými aplikacemi třetích stran. Jde například o Google Mapy, X, TikTok, WhatsApp či Telegram. Všechny jsou však ve vývojové fázi a občas nemusí fungovat zcela korektně. V Telegramu funguje zcela vše, dokonce i možnost psát zprávy, ačkoliv klávesnice je na malém displeji opravdu velmi skromná a o velkém pohodlí nemůže být řeč.

Oppo Find N2 Flip

K odemknutí venkovního i vnitřního displeje slouží tlačítko na boku, které je kombinováno se čtečkou otisků prstů. Ta reaguje velmi rychle a spolehlivě, jen je z důvodu konstrukce telefonu občas mimo ideální dosah vašeho palce. Typicky v otevřeném stavu, kdy musíte prst vaší ruky hodně natáhnout. Vnitřní panel má 6,8" a 120Hz obnovovací frekvenci. Přesně uprostřed je nezbytný ohyb, který je však velmi šikovně řešený, není nijak výrazný a při běžné práci jej okem takřka nepostřehnete. Jiná situace nastane, pokud se na něj budete speciálně soustředit, stejně tak po přejetí drobnou vlnku zaznamenáte.

Oppo Find N2 Flip

Oppo Find N2 Flip se také směle zařadil mezi smetánku díky tomu, že již nyní nabízí nejnovější Android 14, což je privilegium, kterým se kromě pár Samsungů, Pixelů a telefonů Xiaomi nemůže nikdo pyšnit. Po aktualizaci je připravena nadstavba ColorOS 14.0 a říjnové bezpečnostní záplaty. Celé prostředí je i s nejnovějším Androidem velmi svižné a bez jakýchkoliv zádrhelů. Prozatím se tudíž zdá, že optimalizace bude silnou stránkou.

Velkou výhodou Find N2 Flip bude i současná cena na českém trhu, která klesla pod hranici 19 tisíc Kč. Co to znamená? Jde o jeden z nejdostupnějších mobilů, který vám může nabídnout ohebný displej a velmi dobrou výbavu. V redakci Oppo Find N2 Flip nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, ptejte se v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Oppo Find N2 Flip

Rozměry85,5 × 75,2 × 16 mm, 191 g
DisplejAMOLED, 6,8" (2 520 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 9000+, 1×3,2 GHz + 3×2,85 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 300 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze