Novinky v iOS 15 a špičkové pecky od Sony

mNews
Novinky v iOS 15 a špičkové pecky od Sony
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Zařízení s iOS a iPadOS se ve verzi 15 naučí ještě lépe komunikovat a iPhone najdete, i když je vypnutý
  • Sony WF-1000XM4 jsou špičková sluchátka s pokročilým ANC a Poco láká na odhalení novinky M3 Pro 5G
  • mNews přináší výběr těch nejzásadnějších novinek z uplynulého týdne

Pondělní konference WWDC přinesla novinky napříč všemi systémy od Applu, dále nás čekají nová sluchátka od Sony nebo plánované Poco. Vítejte u mNews.

Novinky v iOS 15 a špičkové pecky od Sony – mNews

Novinky v iOS a iPadOS

Přenášení souborů mezi různými zařízeními bylo a je překážkou. Apple však nadále sjednocuje svůj ekosystém a nově zvládnete jednou myší a klávesnicí ovládat třeba MacBook a iPad zároveň. Dokonce mezi nimi jde jednoduše přetahovat soubory. Na iPadu také můžete detailně upravit domovskou obrazovku, nechybí widgety, knihovna aplikací a nová podoba multitaskingu. Zásadní změnou prošla aplikace FaceTime, která zase o něco více připomíná populární Zoom. Do hovoru se také vůbec poprvé může připojit kdokoliv přes odkaz, klidně z Androidu. Funkce SharePlay umožňuje společně sledovat třeba film. Další novinkou je Focus režim, ve kterém se budete soustředit na práci a přizpůsobí se tomu i notifikace. Zajímavou novinkou je, že přes službu FindMy půjde najít i vypnutý iPhone. A to samozřejmě není vše, další novinky z konference najdete u nás na webu.

Sluchátka Sony v první lize

Na poli sluchátek patří Sony k tomu vůbec nejlepšímu, jak dokazují nově představená sluchátka s typicky zvláštním názvem WF-1000XM4. Ta přináší nový design, dlouhou výdrž až 12 hodin + dalších 24 hodin z pouzdra, a rovněž také vylepšené potlačení hluku. Znalci ocení podporu LDAC a DSEE Extreme. Samo pouzdro je o 40 % menší a podporuje bezdrátové nabíjení. Prodávat se začnou již v červnu za 7,5 tisíc korun. A my je pro vás už nyní testujeme.

Poco M3 Pro 5G s českou cenou

Příští týden se u nás oficiálně představí Poco M3 Pro 5G, kdy zjistíme oficiální cenu a zahájení prodeje. Jako vždy se však hraje na skvělý poměr ceny a výkonu. Procesor Dimensity 700 přináší podporu 5G a na čelní straně potěší 6,5palcový IPS displej s 90 Hz. Na zadní straně se moc nezměnilo a vedle hlavního 48Mpx snímače najdete dvě zbytečné 2Mpx kamery. 5 000mAh baterie pak hravě zajistí celý den používání. Varianta se 128GB úložištěm a 6 GB RAM by měla vyjít na 5,5 tisíc korun.

Snapdragon 888+ s rychlejším 5G

Spolehlivý Insider Evan Blass přináší informace o chystaném procesoru Snapdragon 888+. Ten by měl být vyroben úspornějším 4nm procesem a jednou z hlavních předností bude nový 5G modem, který nabídne vyšší rychlosti stahovaní. Samozřejmě se bude zvyšovat i výpočetní a grafický výkon. Zatím však není jasné, kdy bude nový čipset představen, ani v kterých modelech ho máme čekat.

Apple si dál tvrdošíjně stojí za tím, že iPad je pracovní zařízení a stále více to vypadá, že nakonec bude mít pravdu. Pokud však chcete využívat novinky naplno, potřebujete mít od Applu všechna zařízení.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze