Aplikace Zdraví poslouží jako certifikát o vakcinaci a zkontroluje stabilitu chůze

2
Aplikace Zdraví poslouží jako certifikát o vakcinaci a zkontroluje stabilitu chůze
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Tzv. Walking Steadiness monitoruje způsob, jakým se uživatel pohybuje
  • Díky tomu dokáže předvídat riziko pádu
  • Novinkou je také widget pro měření spánku

Během vývojářské konference WWDC21 jsme se dočkali představení několika praktických novinek pro operační systémy iOS i iPadOS, velký důraz však Apple tradičně kladl na zdraví uživatelů.

Apple Health

Pravděpodobně nejzajímavější funkcí je tzv. Walking Steadiness, která kromě počtu ušlých kroků monitoruje rovněž způsob, jakým se uživatel pohybuje. Takto dokáže iPhone pomocí strojového učení a výpočtů, které podle výrobce probíhají výhradně na úrovni samotného telefonu (nikoliv v cloudu), předvídat riziko (doslovného) pádu. Funkce může být užitečná zejména pro uživatele se zdravotními problémy, kteří tak mají svou fyzickou kondici lépe pod kontrolou.

Za pozornost stojí také možnost v rámci aplikace Zdraví vzdáleně sledovat zdravotní kondici vašich blízkých či funkce snadného sdílení dat s lékařem (pouze však na vybraných trzích). Uživatele, kteří důsledně monitorují délku spánku, potěší také nový widget a velmi zajímavě působí možnost uložit si potvrzení o vakcinaci.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Takže mě od zvládání problémů se stabilitou bude rušit pištění a vibrování mobilu? Tak dík, tohle určitě používat nehodlám.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Vážně ten systém musí o člověku vědět vážně vše... No hodně štěstí..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze