Apple servíruje novinky pro sluchátka AirPods. Nově vám přečtou notifikace

2
Apple servíruje novinky pro sluchátka AirPods. Nově vám přečtou notifikace
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Sluchátka od Applu bude možné také snadno najít ve stylu nového AirTagu
  • Zajímavostí je funkce Spatial Audio schopná pouštět hudbu z konkrétního směru

Na právě probíhající tiskové konferenci v rámci Apple WWDC 2021 americký výrobce odhaluje převážně novinky týkající se softwaru a aplikací. Příval novinek byl zaznamenán především v souvislosti s blížícím se systémem iOS 15. A právě tento sytém přinese inovace také pro bezdrátová sluchátka AirPods.

Využití sluchátek společně se systémem iOS 15 přinese novou funkce Spatial Audio schopná pouštět hudbu z konkrétního směru. Apple se rovněž pochlubil, že u vybraných interpretů ve streamovací službě Apple Music nabídne lepší zvuk díky technologii Dolby Atmos.

Dost možná zásadnější novinkou je však fakt, že sluchátka AirPods budou schopná rozpoznat, že na vás někdo začal hovořit a dojde k automatickému ztišení přehrávaného zvuku. Vylepšení se dotklo rovněž hlasové asistentky Siri, která vám skrze sluchátka bude moci přečíst nově příchozí notifikace, a to ve chvíli, kdy na telefon dorazily. Aniž byste se museli podívat na telefon či hodinky, budete vědět, co se děje.

Apple AirPods

AirPods také získávají lepší podporu v rámci aplikace Find My (Najít). Nově se budou v aplikaci tvářit jako letos představený chytrý přívěšek AirTag, tudíž je případně budete moci snadno najít na mapě. V tuto chvíli se ví, že všechny novinky nabídnou sluchátka AirPods Pro a AirPods Max. Vybrané funkce se mají objevit také u základních generací AirPods.