Elegance i praktičnost: podívejte se, jak to sluší novým sluchátkům Sony WF-1000XM4

3
Elegance i praktičnost: podívejte se, jak to sluší novým sluchátkům Sony WF-1000XM4
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zaujalo nás environmentální balení i velikost ochranného pouzdra
  • Sluchátka lze nabíjet jak přes USB-C, tak bezdrátově
  • Velkou novinkou je podpora LDAC, která u předchozího modelu chyběla

Dnes oficiálně představená bezdrátová sluchátka Sony WF-1000XM4 přichází jako nástupce vyhlášeného modelu Sony WF-1000XM3, který se chlubí skvěle fungující technologií ANC. Jaké jsou naše dojmy ze žhavé novinky?

Když se myslí na přírodu

Výrobci se v poslední době předhání v tom, čí balení je více environmentální, a který produkt využívá více recyklovaných materiálů. Sony se k tomuto směru také hlásí (viz balení PlayStationu 5), což zjistíte během rozbalování sluchátek. Takřka celá krabička je tvořena z recyklovaných a udržitelných materiálů, čímž se snižuje negativní dopad na životní prostředí. Sluchátka jsou přitom zabalena velmi pečlivě a hlavně uvnitř balení nic důležitého nechybí.

99 % papíru použitého na obal (kromě etiket) je vyrobeno z recyklovaných a udržitelných materiálů vyvinutých speciálně pro Sony

Menší i pěknější

Předchozí sluchátka Sony WF-1000XM3 působila poměrně robustně, což bylo patrné zejména u ochranného pouzdra, které bylo nestandardně zakulacené. Situace u novinky je naprosto odlišná – pouzdro má přepracovaný, podle nás líbivější design, ale hlavně je také o 40 % menší, takže se pohodlněji vejde do kapsy.

Rovněž zpracování v nás zanechalo pozitivní dojem – vše krásně lícuje a pouzdro (stejně jako sluchátka samotná) má na dotek velmi příjemný matný povrch. Na zádech najdeme USB-C (které doplňuje možnost bezdrátového nabíjení), vepředu pak podlouhlou diodu, která poslouží například jako indikátor úrovně nabití.

Nenechte se rušit

Sony WF-1000XM4 z našich prvních dojmů vypadají nejen lépe, ale také lépe zní. Nově totiž podporují kodek LDAC s vysokou kvalitou bezdrátového přenosu hudby. Vylepšena byla rovněž technologie ANC, o kterou se stará dedikovaný procesor V1 a soustava mikrofonů. Zajímavě působí rovněž speciální pěnové náušníky (koncovky) sluchátek, které se přizpůsobí tvaru vašeho ucha. Tvar ucha ostatně dokáže analyzovat i doprovodná aplikace, která na základě pořízených fotografií upraví zvukové nastavení konkrétnímu uživateli. Náušníky najdete v balení celkem ve třech velikostech, takže by se nemělo stát, že vás budou sluchátka tlačit, nebo naopak vypadávat z uší.

Ptejte se, co vás zajímá

Sony WF-1000XM4 začínáme testovat. Pokud vás cokoliv zajímá, nezapomeňte nám napsat do komentářů pod článkem.

Diskuze ke článku
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk
K čemu slouží ten kovový výstupek na vnější straně?
Peter Fejfar
Peter Fejfar
Už som si ich zarezervoval. Ldac je proste ldac.
Jack Addams
Jack Addams
Je možné dosiahnuť nejakú formu Hi-Res Audia aj na iných Android mobiloch ako od Sony (napr. aptX HD)?
Podporujú LDAC aj iný Android výrobcovia mobilov (Huawei, One+, Honor, Realme, Redmi, Xiaomi, Motorola, ...)?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze