iOS 15 umožní vyhledat váš iPhone, i když je vypnutý a prošel továrním resetem

2
iOS 15 umožní vyhledat váš iPhone, i když je vypnutý a prošel továrním resetem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • iPhone dokáže pomocí Bluetooth LE komunikovat s okolními zařízeními, i když je vypnutý
  • Funkci lze v nastavení služby FindMe deaktivovat

iOS 15 přináší kromě velkého množství spíše estetických vylepšení rovněž jednu důležitou bezpečnostní funkci. Pomocí služby FindMe bude totiž nově možné vyhledat i zařízení, která jsou vypnutá. iPhone se v takovou chvíli chová podobně jako AirTag a k odeslání informace o své poloze na případná Apple zařízení v blízkosti (skrze Bluetooth LE) využívá minimum energie.


V tomto režimu pochopitelně ztracený (či ukradený) iPhone nedokáže fungovat věčně, ale minimálně několik dalších hodin by jej takto mělo být možné dohledat. Trackování dokonce bude funkční i v případě provedení továrního nastavení po odemčení tzv. Zámku aktivace.

Hláška o nové funkci na uživatele vyskočí ve chvíli, kdy jim (poprvé po instalaci iOS 15) dochází baterie. Uživatelé, kteří chtějí tuto funkci vypnout, tak mohou učinit v Nastavení, kde lze nízkoenergetický režim FindMy kompletně deaktivovat.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
To už celkem úlet co se z těch dnešních telefonů stává. Jsou to takové špehovací krabičky, místo telefonů. Výrobci přidávají do systémů absolutní nesmysly a dělají je pouze komplikovanější. Když vzpomenu starší ios, tak to byla ukázka jednoduchosti a snadné ovladatelnosti. Dnes je to těžkopádný moloch.
Andreas Lassak
Andreas Lassak
Super, konecne to nebude uz nikdo krast, jen debilove ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze