Nejen Samsung, ale i OnePlus vnáší špetku AI magie do svých telefonů

Nejen Samsung, ale i OnePlus vnáší špetku AI magie do svých telefonů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Do vlajkových telefonů OnePlus dorazila aktualizace s novými AI funkcemi
  • Prozatím si ji mohou užívat pouze uživatelé v Číně

Že je umělá inteligence dalším velkým milníkem ve světě technologií, je v tuto chvíli každému jasné a dobře jsou si toho vědomi i výrobci smartphonů. Nejnovější vlajková řada telefonů Galaxy S24 klade poměrně velký důraz na umělou inteligenci v podobě souborů funkcí Galaxy AI, Apple slibuje příchod AI funkcí ještě v průběhu letošního roku a jasno má podle všeho i OnePlus.

AI novinky zatím jen v Číně

Na čínském trhu se mezi tamní uživatele (prozatím modelů OnePlus 11 a OnePlus 12) postupně dostává aktualizace, která přináší řadu AI funkcí, jak si všimli uživatelé sociální sítě Reddit či Mishaal Rahman na síti X. V podstatě se jedná o stejné či podobné funkce, které nabízí i řada Galaxy S24, o nichž si můžete více přečíst v našem podrobném článku. Konkrétně se uživatelé těchto telefonů dočkali schopnosti za pomoci AI sumarizovat a využívat AI v oblasti fotografií.


Schopnost výtahu důležitých informací, tzv. „AI Summarizer“, umí například vygenerovat výtah informací z proběhlého telefonního hovoru. Druhá AI funkce s názvem „AI GC Remover“ využívá generativní umělou inteligenci pro pokročilé úpravy snímků, zatímco třetí funkce s názvem „Article Summaries“ umí sumarizovat textové články.

Dokonce došlo i na alternativu pro Circle to Search s názvem Breeno Touch, která rozpoznává obsah na obrazovce a dohledává k němu relevantní informace. Kdy se zmíněné AI funkce objeví u smartphonů OnePlus mimo čínský trh, zůstává v tuto chvíli s otazníkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze