Přehledně: na jaké starší Samsungy se dostane s aktualizací Galaxy AI?

Přehledně: na jaké starší Samsungy se dostane s aktualizací Galaxy AI?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Dočká se například kompletní řada Galaxy S23
  • Dojde i na tablety Galaxy Tab S9
  • Aktualizace má proběhnout v první polovině roku

Samsung ve středu večer oficiálně představil dlouze očekávané novinky z vlajkové řady Galaxy S24. Opět jsme dočkali tradičního trojlístku v podobě Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra. Kromě příjemných cen, které vesměs spíše meziročně klesly, je hlavním trumfem zmíněné trojice pokročilá umělá inteligence Galaxy AI, kterou jihokorejský výrobce nasazuje vůbec poprvé. Ta nabízí kupříkladu možnost pokročile upravovat fotky, chytře vyhledávat informace, případně v reálném čase překládat hovory. Výhodou je, že se vše děje přímo v telefonu, data se tedy nemusí nikam posílat. Funkci Galaxy AI jsme vám podrobně představili v samostatném článku.

Galaxy AI je rozhodně velmi zajímavou možností, jak posunout využívání telefonů výrazně dále. Ne každý si však bude chtít ihned kupovat nový mobil. V tomto ohledu pro vás máme dobrou zprávu, protože Samsung se chystá formou aktualizace umělou inteligence přinést i na vybraná starší zařízení. Výrobce androidauthority.com dokonce nastínil, o jaké modely se bude jednat.

Titanový Samsung Galaxy S24 Ultra láká na AI, nový teleobjektiv i displej bez odrazů

Dle očekávání se mohou těšit majitelů modelů řady Galaxy S23. Dočká se nejen Galaxy S23, Galaxy S23+ a Galaxy 23 Ultra, ale i Galaxy S23 FE. Štěstí budou mít i loňské modely s ohebným displejem Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5. Ani zde seznam nekončí, protože se dočkají i tablety – blíže nespecifikované modely Galaxy Tab S9 z loňského roku.

Samsung zmiňuje, že Galaxy AI na zmíněné modely dorazí v první polovině roku 2024, tedy nejpozději v červnu 2024. Pravděpodobně to bude spjato s aktualizací na nadstavbu One UI 6.1, kterou již používají zástupci Galaxy S24. V tuto chvíli však zůstává otázkou, které funkce z Galaxy AI se na starší telefony a tablety dostanou, protože je pravděpodobné, že některé zůstanou exkluzivní jen pro novinky. Taktéž nepanuje jistota v tom, zda se seznam modelů, kam se Galaxy AI dostane, ještě dodatečně nerozšíří.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze