Najít skvělé správce souborů není na Androidu problém

Top Apps
10
Najít skvělé správce souborů není na Androidu problém
  • Zpřehledněte si práci se soubory a složkami ve vašem zařízení díky správci souborů
  • Mnoho dnes představených aplikací si můžete snadno vizuálně přizpůsobit a mají funkce jako propojení s cloudem či FTP úložištěm
  • Nechybí ani správci s root oprávněním a navíc je většina z nich zcela zdarma a přesto bez reklam

Nejlepší správci souborů pro Android – Top Apps

Mít v telefonu správce souborů je velmi užitečné, ale ne každý výrobce jej do svých telefonů přidává. Ať už jej tedy vůbec nemáte, anebo jen chcete vyzkoušet nějaký nový, podívejte se na náš výběr čtyř aplikací, které vám v telefonu udělají pořádek.

Amaze File Manager

Jako první si představíme relativně novou open source aplikaci, kterou je Amaze File Manager. Soustředí se především na jednoduché prostředí se silným využitím Material Designu, ale nechybí zde ani spousta funkcí. Například SMB sdílení, integrovaný správce aplikací pro jejich odinstalování či instalování apk souborů, podpora FTP serverů i možnost nastavit heslo pro šifrování či dokonce otisk prstu pro ověření.

Amaze File Manager

Potěší také možnost komprimace souborů a složek či naopak možnost extrahovat je. V nastavení se toho ale ukrývá ještě mnohem více. Dokonce i vzhled si můžete podrobně nastavit. Od celkového tématu až po jednotlivé barvy a ladění dalších prvků prostředí. Ostřílené uživatele Androidu pak možná zaujme i speciální správce pro zařízení s rootem. Amaze je zkrátka jednoduchý, pěkný, ale schopný správce souborů, navíc je zcela zdarma a bez reklam.

Stáhnout Amaze File Manager

Google Play (zdarma)

ASUS File Manager

Málokdy se stane, aby to na náš seznam dotáhla aplikace přímo od některého z výrobců telefonů, ale nejen podle mnoha článků a recenzí si své místo správce od ASUSu rozhodně zaslouží. Je to na funkce vcelku chudý, ale velmi pěkný a přehledný správce, kterému neschází užitečný analyzátor úložiště, vyhledávání duplicitních souborů či podpora LAN a SMB přenosů.

Asus File Manager

V prostředí se každý okamžitě zorientuje a soubory si můžete archivovat nebo komprimovat a následně i extrahovat ze ZIP nebo RAR formátu. Kromě toho je tu také místo pro citlivější soubory, které můžete zaheslovat a nabízí se i propojení s cloudovými úložišti, jako je Google Disk, Dropbox či OneDrive. I aplikace od ASUSu je navíc zdarma a nemusíte mít pro její instalaci telefon stejné značky. Nutný je jen Android 4.3 a vyšší.

Stáhnout Asus File Manager

Google Play (zdarma)

File Explorer

Další zajímavou aplikací je File Explorer. Ten přináší přehledné prostředí, pod kterým dřímou až zastrašující možnosti nastavení. Předně si ale řekneme, co umí. Je zde komplexní přehled systémových souborů, čistící nástroj s vyhledávačem duplikátů a pomocí stahování přídavných rozšíření můžete dostat i přístup k rootu. Vhod mohou přijít i různé možnosti zobrazení nebo systém filtrování.

FX File Explorer

Nejzajímavější funkcí je ovšem možnost otevření více karet se správcem najednou a schopnost rychle mezi nimi přepínat, což znatelně urychluje třeba kopírování souborů. Tyto karty můžete navíc hodit i do split view a procházet jimi najednou, což celý proces ještě více urychluje. Pak už se dostáváme konečně k nastavení, které může působit až odstrašujícím dojmem.

FX File Explorer

Nabízí se totiž mnoho možností přizpůsobení vzhledu a dalších prvků prostředí a v jiných kategoriích máme mnoho dalších nastavení, ve kterých se můžete na dlouhou dobu ztratit. Aplikace podporuje také cloudová úložiště či sdílení přes LAN, FTP atp. Za tyto funkce už si ovšem musíte připlatit 60 korun. Nevýhodou je také fakt, že jako jediná z našeho výběru není tato aplikace v českém jazyce.

Stáhnout FX File Explorer

Google Play (zdarma)

MK Explorer

Naší poslední volbou je MK Explorer, který je vzhledově podobný první aplikaci. Material Design je opět tím hlavním, ale ani zde nechybí komprimace souborů a složek, archivace, podpora externího úložiště a další funkce. Aplikaci je možné v nastavení rovněž udělit i root oprávnění.

MK Manager

Nastavení vzhledu je opět velmi bohaté od barev třeba až po výběr ikon či úpravu záhlaví. Velkou výhodou pro ty z vás, kteří připojují ke svému Androidu fyzickou klávesnici, je podpora tradičních klávesových zkratek. Chybí nám sice podpora cloudu nebo FTP a LAN sdílení, ale k tomu MK Explorer určen není. Je to jen prostý správce souborů, který vás nebude nic stát a neotravuje reklamou. Penězi můžete maximálně jen ocenit dobrou práci vývojářů.

Stáhnout MK Explorer

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Michal
Za mě jednoznačně Xplore od LonelyCatGames. Používám už od dob Symbianových Nokií a dodnes nezklamal.
Lukáš Kotrč
Lukáš Kotrč
A nejlepsi spravce souboru solid explorer tam neni
Pan
X-plore nebo TotalCommander jsou mnohem lepší.
m
kde je Solid?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze