mobilenet.cz před 5 lety: první virtuál a Samsung Galaxy Note II

6
mobilenet.cz před 5 lety: první virtuál a Samsung Galaxy Note II
  • Na českém trhu se objevil první virtuální operátor
  • Představil se jeden z prvních zajímavých Honorů
  • V redakci jsme otestovali Galaxy Note II a iPad mini

Jeden z prvních Honorů

Na sklonku října roku 2012 se světu oficiálně představil Huawei Honor 2. Povšimněte si, že tehdy byla značka Honor ještě vcelku pevně spjata s výrobcem. Nový model dokázal skutečně zaujmout. Nabízel například 4,5palcový HD displej, čtyřkový Android Ice Cream Sandwich, 8GB interní paměť nebo kvalitní 8megapixelový fotoaparát. Lze říci, že právě díky tomuto telefonu se název Honor dostal do širšího povědomí uživatelů.

Huawei Honor 2

První český virtuál

Zatímco pojem virtuální operátor byl takřka na všech trzích běžný, v České republice jsme na nějakého dlouho čekali. Den D nadešel až 30. října 2012, kdy se českým zákazníkům představil virtuální operátor BLESK mobil. Tehdy přišel se základní předplacenkou, kde nabídl volání za 2,50 Kč či SMSku za 1,50 Kč. Zbývá doplnit, že start BLESK mobilu proběhl 7. listopadu. Jak již dnes víme, BLESK mobil se uchytil a patří mezi největší virtuály na českém trhu. Na druhou stranu celých 5 let míří spíše jen na nenáročné zákazníky, kterým vystačí předplacená karta.

BLESK Mobil

Legenda ve druhém vydání

Zkraje listopadu 2012 jsme podrobně otestovali Samsung Galaxy Note II, který uživatele lákal na tehdejší dobu velký displej či dotykový stylus S-Pen. V recenzi jsme si pochvalovali nejen vysoký výkon a dobrou optimalizaci, ale také dlouhou výdrž či již tehdy práci ve více oknech. Nic však není dokonalé a již během testování jsme si stěžovali na škrábající se kryt zařízení nebo jen průměrný fotoaparát.

Samsung Galaxy Note II

První malý iPad

Kromě tabletofonu od Samsungu se nám do redakce dostal také Apple iPad mini, tedy vůbec první iPad se 7,9palcovým displejem. V recenzi jsme jej označili za opravdu skvělý multimediální nástroj. Výborná byla výdrž na jedno nabití či konstrukční zpracování celého tabletu. Skvělá byla též nabídky her a aplikací. Mezi negativa jsme museli zařadit nižší rozlišení displeje, o něco slabší výkon či u Applu již tradičně vyšší cenu.

Apple iPad mini
Diskuze ke článku
Dano
Note 2 ako história? Pekné, a ja práve z neho píšem... :-) Bol to môj miláčik od kúpy, ikonický stroj na tú dobu a doteraz nič podstatne lepšie nové modely nepriniesli...Kúpil som si teraz Note 4 akože nahradí 2 jku ale hodil som ho do šuplíka, netreba ho zatiaľ... Note 2 zvláda moje pracovné veci stále na pohodu (root,prečistený od Samsung bordelu, jednoducho čo tam treba tam je, a nie je toho málo, no a čo netreba som vyhodil). Note 4 s krásnym displayom a lepšou rýchlosťou samozrejme zaujal, ale ošial prešiel a nechce sa mi dva dni ladiť ho do podoby ako ho potrebujem.
Absolut NoFak
Sračky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze