První český virtuální operátor je tady, jmenuje se BLESKmobil

360

Doposud na našem trhu působila jen trojice klasických operátorů a o nějakých plnohodnotných virtuálních, kteří jsou všude po světě zcela běžní, jsme si mohli nechat zdát. Vše se ale nyní mění. Dnes se oficiálně představil virtuální operátor BLESKmobil, který funguje v síti O2. Útočí nízkými cenami za volání, SMS i internet.

Co je to virtuální operátor?

Na začátek si objasníme pojem virtuální operátor. Jde o poskytovatele bezdrátových služeb, který ale nebuduje ani nevlastní vlastní infrastrukturu. Naopak využívá infrastrukturu stávajících operátorů, v případě BLESKmobil je to síť O2. Doposud jsme se na našem trhu setkávali jen s malými virtuálními operátory, kteří byly úzce svázáni s nějakou společností. BLESKmobile bude dostupný naprosto všem.

Kde se vzal BLESKmobil?

BLESKmobil je provozovaný společností Riniger Axel Springer CZ. Tatáž společnost stojí například za nejpopulárnějším bulvárním deníkem Blesk. Podobnou kombinaci můžeme najít například v sousedním Německu, kde existuje bulvární plátek Bild a stejně tak BILDMobile.

Tiskovou konferencí provázela Libuše Šmuclerová

Nabídka s cenou velmi nízko

Jako první virtuální operátor na našem trhu má BLESKmobil velmi výhodnou výchozí pozici. Ceny na našem trhu jsou dlouhodobě vysoké a tak je stačí jen lehce snížit a zákazníci by se měli jen hrnout. S čím tedy BLESKmobil přichází? V prvé řadě je nutné říci, že cílí na méně náročné zákazníky, protože se v jeho nabídce prozatím nachází pouze jeden předplacený tarif. Žádné paušální nabídky nečekejte.

Ceník služeb v rámci ČR

Volání do všech sítí v ČR SMS do všech sít Internet na den Internet na měsíc
Ceny 2,50 Kč/minutu 1,50 Kč/SMS 20 Kč/50 MB 100 Kč/100 MB

Základ tvoří samozřejmě volání. Zde počítejte s cenou 2,50 Kč za jednu minutu a je zcela jedno, kam a kdy voláte. Samozřejmě myšleno v rámci České republiky. Účtování probíhá poměrně klasicky, první minuta celá a dále už po vteřinách. Další hojně využívanou službou budou SMS zprávy. Cena za jednu textovku je 1,50 Kč a opět není podstatné, kam vaše zpráva míří. BLESK mobil nezapomíná ani na mobilní data a nabízí dva tarify. Denní internet s limitem 50 MB vyjde na 20 Kč, což je ve srovnání s konkurencí nejnižší nabídka. Měsíční limit činí 100 MB a vyjde na 100 Kč. V tomto případě už se žádný zázrak nekoná a nabídka je víceméně shodná s klasickými operátory. Po vyčerpání měsíčního limitu je rychlost snížena na stejnou úroveň, jako v síti O2. Zákazník si ale bude moci dalších 100 MB dokoupit. V rámci internetu má zákazník zdarma přístup na stránky blesk.cz, isport.cz, auto.cz a bleskmobil.cz.

Roamingové ceny

Volání do EU Volání z EU do ČR SMS z EU do ČR
Ceny 10 Kč/minutu 8,60 Kč/minutu 2,60 Kč/SMS

Virtuální operátor BLESKmobil počítá i s roamingovými službami. Cena za volání do zemí Evropské unie činí 10 Kč za minutu. Naopak, tedy volání ze zemí EU do České republiky vyjde na 8,60 Kč za minutu. Jedna SMS ze zahraničí stojí 2,60 Kč.

Kde si BLESKmobil pořídit?

Cesta k SIM kartě BLESKmobil je více než snadná. Stačí si zajít k nejbližší prodejně tiskovin a pořídit si SIM kartu s kreditem 150 Kč, která je okamžitě aktivní a vy můžete začít využívat všech služeb. Celkem se jedná o 6000 prodejních míst, kde lze BLESKmobil pořídit. Pokud si chcete zachovat své telefonní číslo, také to není žádný problém. Převedení čísla k BLESKmobil je možné. V nabídce budou prozatím jen běžné SIM karty (typ mini SIM). Micro či nano SIM karty přibudou později.

Dobíjecí kupon má hodnotu 250 Kč

Dobíjení kreditu probíhá několika způsoby. První možností je opět na prodejně tiskovin nebo přes terminály Sazka. V nejbližší době přibudou pobočky České pošty. Výhodou "předplacenky" od BLESKmobil je to, že nejste nuceni v nějakém časovém horizontu dobíjet. Zbývá dodat, že k dispozici je dobíjecí kupon za 250 Kč.

Hlasová i internetová podpora

Ačkoliv jde o virtuálního operátora, nabízí BLESKmobil vlastní zákaznickou podporu, která může probíhat několika způsoby. Začněme internetovou samoobsluhou, která se nachází na adrese www.bleskmobil.cz/samoobsluha, ke které mají zákazníci BLESKmobil přístup z telefonu zcela zadarmo. Pokud raději voláte, využít můžete bezplatnou linku *61. Rozhovor s operátorem je k dispozici na telefonním čísle 267 267 061. Tento hovor už je ale zpoplatněn 20 Kč za celý hovor, bez ohledu na to, jak byl dlouhý.

Start operátora: už za 8 dní!

Na samotný závěr jsem si nechal informaci, kdy první plnohodnotný virtuální operátor odstartuje. Vše vypukne ve středu 7. listopadu, tedy již za pouhých osm dní.

Diskuze ke článku
Díky
Pánové, díky za skvěle odváděnou práci, včera WP8, dnes BLESKmobil a obojí na velmi vysoké úrovni. Konkurence vám nesahá ani po kotníky.
Adam
Ahoj jestli zjistite jakou rychlosti jede internet po prekroceni FUP tak to napis te diky.
A pripradne zda budou jeste i jiny tarify na internet nez ten denni a mesicni.
Jirka
Co znamená přesně tato věta:
Výhodou "předplacenky" od BLESKmobil je to, že
nejste nuceni v nějakém časovém horizontu dobíjet......
Ladislav
A ví se jaká bude předvolba? vodafone má třeba 774... Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze