LG zažilo skvělý rok 2018. Trápí jej však ztrátová mobilní divize

5
LG zažilo skvělý rok 2018. Trápí jej však ztrátová mobilní divize
  • LG v roce 2018 a skončilo v zisku
  • Neplatí to však pro mobilní divizi, která je nadále vysoce ztrátová

Finanční výsledky odprezentoval Apple i Samsung. V obou případech to nebyl žádný důvod k radosti. LG se však může tvářit spokojeně. Za celý rok 2018 vykázalo příjmy ve výši 54,4 miliardy dolarů a celkový zisk 2,4 miliardy dolarů. Jedná se o nejvyšší zisk za posledních 10 let a společnost ho přičítá především domácím spotřebičům.

Kaňkou na kráse je ale mobilní divize, která je již pravidelně ztrátová. Její celková roční ztráta se vyšplhala na 700,65 miliónů dolarů. Jihokorejská společnost však uvedla, že mobilní divize vykazuje mírné zlepšení. Výhledově by zlepšující se situace měla pokračovat, neboť LG hodlá v letošním roce přinést například moderní smartphone s podporou 5G. Zaměřit se má také na své klíčové trhy, mezi které patří USA a Jižní Korea, na kterých se společnosti nadále daří. Kartami může zamíchat i případný skládací telefon, který by LG mělo připravovat.

Diskuze ke článku
Martin
Chce to zlepšit aktualizace, lepší výdrž, zlepšit zase foťák, dodání na trh v termínu ne až po bůh ví jak dlouhé době, víc se objevovat v reklamách a pak se LG bude dařit jinak budou nadále klesat což je sakra škoda.
PavelD
Vykopnete jejich marketingove oddeleni. Mobily maji skvely, ale neumi to prodat. Inzenyri makaj dobre, ale obchodnici spi na vavrinech.
Mio
LG vyrába skvelé telefóny, len škoda, že sú dostupné pomaly len v Kórei. LG G2 bol vo svojej dobe neskutočná raketa. Najvýkonnejší čipset, fotoaparát s OIS, tenké rámiky, kvalitný displej, perfektne odladený SW, geniálne riešené tlačítka na zadnej strane, Knock On, Knock Code, ... jedinou nevýhodou bolo úložisko bez micro SD. No a keď prišla V10-ka, to je po konštrukčnej stránke dodnes neprekonaný telefón. Dvojvrstvové Gorilla Glass, kvalitná plastová konštrukcia kombinovaná s oceľovým rámom, vymeniteľný akumulátor, veľký displej doplnený o sekundárny info displej (počiatok dnešných notchov), kvalitný fotoaparát s natívnym pomerom 16:9, nevídane pokročilý manuálny foto/video režim, širokouhlý selfie fotoaparát, Hi-Fi DAC, ...
Na druhej strane tu boli problémy s nekvalitným Snapdragon 808, čo malo za následok bootloop. Potom sa vybrali nezmyselným orezávaním funkcií, na jednom trhu bola G6 s DAC, na ďalšom s bezdrôtovým nabíjaním a na našom ani jedno, ani druhé. Potom zas nedostupnosť V-éčkovej série či dual SIM verzií.
A aktualizácie môžu byť pre niekoho taktiež tŕňom v oku, ale za tie dlhé roky s LG som nemal pocit, že som o niečo ukrátený. Nadstavba bola optimalizovaná príkladne a SW funkcie ako rozdelenie obrazovky na dve časti či plávajúce aplikácie malo LG dávno predtým než to Google konečne zakomponoval ako natívne funkcie Androidu.
Snáď zas niekedy vytrú všetkým ako v minulosti s LG G2.
Harlo
Suhlasim a dufam, ze sa tak stane lebo aj ja som mal LG G2 a dodnes ho mam, ale uz nepouzivam. Bol to najlepsi telefon aky som kedy mal a na dnesne novinky si akosi nie som schopny uplne zvyknut.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze