LG nad mobilní divizí nechce zlomit hůl. Telefony bude vyrábět dál

6
LG nad mobilní divizí nechce zlomit hůl. Telefony bude vyrábět dál
Fotografie: LG
  • V roce 2017 ztráta dosahovala 4,3 miliard korun
  • LG se spoléhá na úspěch nových modelů s ohebnými displeji či podporou 5G

LG v loňském roce vykázalo rekordní zisky, přestože mobilní divize skončila 700 milionů dolarů (15,7 miliard) ve ztrátě. Nyní však CEO LG Electronics, Qiao Yujin, oznámil, že ve výrobě telefonů nepřestanou. „Portfolio LG zahrnuje automobily i domácí elektroniku – obě dvě položky mají blízko ke smartphonům, takže telefony jen tak vyrábět nepřestaneme,“ řekl Qiao.

Mobilní divize LG přitom vykazuje ztráty již po dobu čtyř let. V roce 2017 ztráta dosahovala výše 192 milionů dolarů (4,3 miliard korun). LG tak pravděpodobně spoléhá na úspěch nových modelů, které budou podporovat sítě páté generace a budou osazeny ohebnými displeji. Více bychom se měli dozvědět již na veletrhu MWC v Barceloně, kde LG několik nových kousků odhalí.

Diskuze ke článku
Jab
Pokud nepočítám číňany (Xiaomi, Huawei/Honor... ), tak je to s Asusem, Nokií a Samsungem firma, jejíž telefony má smysl kupovat. Přeji jim tedy, ať se jim další rok daří. A ať jim konkurence naopak ještě přibude (ku prospěchu zákazníků).
pitchooo
prudel rok co rok a rok co rok to dotuji odjinud... to sem uz nekde videl, v trosku jinem scenari ale prece... Microsoft... tam zarvaly miliardy a nakonec prt. Ted si zase maluji snove scenare jak se s novinkama bude snad darit, ale to uz tu bylo nekolikrat... to nedopadne dobre, nekdo ve vedeni LG se nasere a zarizne to uplne.
nemám jméno
Málo reklamy, vysoká cena od počátku. Vražedná kombinace

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze