Prodej telefonů LG meziročně klesl o 34 %. Společnost spoléhá na Velvet

34
Prodej telefonů LG meziročně klesl o 34 %. Společnost spoléhá na Velvet
Fotografie: LG
  • Mobilní divizi se podařilo snížit ztrátu oproti stejnému období loni
  • Z důvodu nového typu koronaviru chce výrobce snižovat náklady

LG dnes zveřejnilo formou tiskové zprávy své finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2020. Nás samozřejmě nejvíce zajímá mobilní divize, které se dlouhodobě spíše nedaří. Za první tři měsíce letošního roku vyšplhaly tržby divize s mobilními telefony na 843,9 miliónů dolarů. Divize je nadále ztrátová, ale společnosti se ztrátu daří snižovat. Aktuálně činila necelých 201 miliónů dolarů. Celkový prodej smartphonů pak meziročně klesl o 34 %.

Vyhlídky do dalšího čtvrtletí, tedy aktuálně probíhajícího 2. kvartálu, kazí pokračující pandemie nového typu koronaviru. LG proto hodlá snižovat náklady, aby kompenzovalo ztráty na prodejích. Naděje výrobce se upínají k připravovanému stylovému smartphonu Velvet, který se představí v květnu.

Diskuze ke článku
Fascin
Bohužel i kdyby tak jeden povedený model telefonu to nezpraví. Za společnost mluví i její historie.. jako je například hodně omezená softwarová podpora apod. Nemyslím si, že by to LG zachránilo. A jestli se to podaří bude to ještě dlouhá cesta.
Mio
"Naděje výrobce se upínají k připravovanému stylovému smartphonu Velvet, který se představí v květnu."
To taky psali v TZ nebo jste si to jenom vymyslel pro vyšší zájem o článek?
Anonym
LG mám rád, dělá perfektní televize, ale telefony fakt neumí - katastrofální podpora + horší specs oproti konkurenci a to za stejnou nebo vyšší cenu (a 3.5 mm jack to fakt nezachrání).

Čím dříve to utnou, tím líp.
Lukes
LG si mysli, ze je spasi telefon o 6,8"? :-D Hodne stesti, vsichni chteji tahle padla..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze