Xiaomi má 600 miliónů aktivních uživatelů. Celosvětově je trojkou v prodejích

Xiaomi má 600 miliónů aktivních uživatelů. Celosvětově je trojkou v prodejích
Fotografie: Xiaomi
  • Za první čtvrtletí Xiaomi dodalo 30 miliónů telefonů
  • Tržby v oblasti telefonů dosáhly 5 miliard dolarů

Xiaomi zveřejnilo hospodářskou zprávu za první čtvrtletí letošního roku a souhrnně lze říci, že má jednoznačně důvod k radosti. V prvé řadě se společnost vytasila s číslem 600 miliónů. Právě tolik je aktivních uživatelů prostředí MIUI po celém světě.

Uživatelů navíc utěšeně přibývá. Jistě byli někteří zcela noví mezi 30,5 milióny dodaných smartphonů mezi lednem a březnem 2023. Toto číslo vyneslo Xiaomi třetí příčku v globálním žebříčku. Ačkoliv to vypadá působivě, firmy Samsung i Apple, které se umístily na první, respektive druhé pozici, dodaly ve stejném období dvojnásobnou porci telefonů. Mnohem více si tak Xiaomi musí hlídat záda, na která mu dýchá třeba Oppo, které dodalo 26,6 miliónů telefonů a drží čtvrtou příčku.

V případě chytrých telefonů Xiaomi vykázalo tržby ve výši 5 miliard dolarů. Xiaomi se daří i na domácím čínském trhu, kde si mezičtvrtletně polepšilo o 22,2 %, avšak ani to nestačilo, aby uhájilo třetí příčku, ze které jej sesadilo Vivo. V Číně jinak dále vládne Apple před Oppo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze