LG na veletrhu MWC 2019 představí cenově dostupnou alternativu k ohebným smartphonům

LG na veletrhu MWC 2019 představí cenově dostupnou alternativu k ohebným smartphonům
  • Design zařízení by měl údajně připomínat model ZTE Axon M
  • Díky rozkladatelné konstrukci by mělo LG udržet cenu pod 24 tisíci korun

Začátek roku pěkně odstartoval veletrh CES v Las Vegas a příští měsíc na fanoušky mobilních technologií čeká Mobile World Congress v Barceloně. Účast na něm máme zatím oficiálně potvrzenou od Xiaomi nebo Sony, které by zde mělo představit očekávanou Xperii XZ4. Na seznam účastníků se však nyní přidává i LG. Jihokorejský výrobce na MWC dokonce plánuje odhalit svůj „ohebný“ telefon.

Ohebný telefon ovšem nemusí nutně znamenat i ohebný displej. Podobu nového zařízení zatím neznáme, v češtině by však pro tento typ konstrukce spíše odpovídalo přídavné jméno rozkladatelný. Podle nejmenovaného zástupce společnosti by měl smartphone vzdáleně připomínat telefon ZTE Axon M. Řešení od LG by však mělo mít doopravdy extrémně tenké rámečky, takže se při rozložení displej promění v jednu celistvou plochu.

ZTE Axon M
ZTE Axon M

Důvodem pro volbu této konstrukce je cena, kterou by LG by rádo udrželo pod milionem jihokorejských wonů (méně než 24 tisíc korun při zohlednění daně). Konkurenční ohebný smartphone od Samsungu by měl stát více než dvakrát tolik. Nový model od LG by měl rovněž zvládat bezdotykové ovládání, které rozpozná gesta ze vzdálenosti až 30 centimetrů. Výsledek snažení korejského výrobce si tak doufejme budeme moci prohlédnout již za pár týdnů ve Španělsku.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze