Které novinky Apple představí? Těšte se na iPhony 13, ale také na Apple Watch 7

Které novinky Apple představí? Těšte se na iPhony 13, ale také na Apple Watch 7
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • S iPhony 13 se pravděpodobně představí také nová řada příslušenství včetně nabíječek MagSafe
  • Kromě iPhonů se možná dočkáme také nových Apple Watch, sluchátek AirPods nebo iPadu

Každoroční „svátek“ příznivců značky Apple v podobě představení nových iPhonů letos připadne na 14. září 19:00 hodin středoevropského času. Akce s podtitulem „California streaming“, která bude streamována ze sídla společnosti (Apple Parku), však pravděpodobně nebude zaměřena pouze na chytré telefony. Na otázku, čeho dalšího bychom se od Applu mohli dočkat, zodpoví tento článek.

iPhony 13 jako jistota

S takřka 100% jistotou můžeme očekávat představení nové řady iPhonů 13. I letos se má jednat hned o čtyři modely počínaje nejmenším mini přes „základní“ iPhone 13 a vylepšený iPhone 13 Pro až po ultimátně vybavený iPhone 13 Pro Max. Na mobilenet.cz jsme vás informovali o veškerých únicích, které poukazují na vcelku zásadní změny. Jednou z nich mají být displeje, které konečně obdrží režim Always-On i 120Hz obnovovací frekvenci, ačkoliv je dost možné, že se této vychytávky dočkají pouze modely Pro. Vylepšovat se však mají také fotoaparáty či baterie. Samozřejmostí je pak výkonnější procesor a zajímavě vypadá i možnost implementace Face ID 2.0 s menším výřezem, nebo snad návrat Touch ID?

Vcelku unikátně působí možnost iPhony používat jako satelitní telefony, ačkoliv velké množství odborníků zastává k této možnosti spíše skeptický postoj. Kladně lze hodnotit také potenciální rozšíření velikosti úložiště až na 1 TB.

Nové příslušenství

Souběžně s iPhony lze očekávat také představení nového příslušenství. „Drátově bezdrátovou“ nabíječku MagSafe, která nás v redakčním testu zcela nepřesvědčila o její praktičnosti, Apple pravděpodobně představí ve vylepšené podobě.

S téměř 100% jistotou lze počítat také s představením nových ochranných pouzder ze silikonu, kůže, ale dost možná i nového MagSafe Battery Packu, který by mohl mít například při zachování stejných rozměrů větší kapacitu baterie.

Apple Watch 7

K iPhonům nepochybně patří také chytré hodinky Apple Watch, které by nově mohly být hranatější a být nabízeny ve dvou variantách o velikosti 40 a 48 milimetrů. Velikost displeje by se tak u větší varianty měla zastavit na působivých 1,78". Diskutuje se také o přítomnosti glukometru, je však otázkou, zda k jeho nasazení nedojde až u další generace.

Apple AirPods 3, Apple iPad mini a další

Velmi populárním příslušenstvím jsou rovněž bezdrátová sluchátka Apple AirPods, která by se rovněž mohla dočkat představení nové generace. Spekuluje se také o novém iPadu mini, jehož možnou podobu jsme si mohli prohlédnout ve videu. V potaz přichází také představení nových MacBooků a teoreticky i nového chytrého reproduktoru. Více se dozvíme již za pár dní, proto nezapomeňte sledovat mobilenet.cz.

Celou keynote bude možné sledovat přímo na stránkách výrobce, skrze Apple zařízení, ale také na streamovací platformě YouTube. Jako vždy se můžete těšit na podrobný obsah o veškerých novinkách včetně cen a dostupnosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze