Apple Watch jsou hodinky mnoha tváří. Tentokrát umožnily loupež 11 milionů korun

Apple Watch jsou hodinky mnoha tváří. Tentokrát umožnily loupež 11 milionů korun
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Sedmičlenná skupinka zločinců se rozhodla okrást drogového dealera
  • K jeho sledování využila Apple Watch

Jako z kriminálního filmu působí zápletka krádeže, která se odehrála ve městě New York. Podle nypost.com si skupinka zločinců vytipovala drogového dealera, kterému následně odcizila 500 tisíc amerických dolarů, podle aktuálního kurzu tedy necelých 11 milionů korun. K jeho sledování a lokalizaci přitom využila populární chytré hodinky Apple Watch.


Sedmičlenná skupina zločinců, která se rozhodla okrást drogového dealera, v lednu 2020 pořídila hodinky Apple Watch (bohužel blíže nespecifikovanou verzi) s podporou LTE a aktivovala je u operátora AT&T. Následně je přilepila k podvozku vozu zmíněného drogového dealera, u kterého zločinci předpokládali, že má u sebe větší finanční obnos.

V hotelovém pokoji poté našli zmíněných 500 000 dolarů v hotovosti, se kterými se nezapomněli vyfotit.

Poté jej stačilo sledovat. Nejprve k hotelu, kde zaparkoval a kde jeden ze skupiny zlodějů rozbil zadní okénko auta – aby zjistil, že uvnitř vozu se žádná hotovost nenachází. Následujícího dne však měli zloději větší štěstí. Drogového dealera zastihli na parkovišti, kde ho donutili nastoupit do jejich vozidla. Násilím mu odebrali klíčky od vozu, peněženku, telefon i hotelovou kartu, ale nechali jej naživu. V hotelovém pokoji poté našli zmíněných 500 000 dolarů v hotovosti, se kterými se nezapomněli vyfotit.

Možná si říkáte, že namísto Apple Watch mohli použít i dedikovaný GPS tracker (které jsou na trhu běžně dostupné pro uživatelské sledování vozidel), zdá se však, že pořízení Apple Watch bylo ještě jednodušší. Nevýhodou pro zločince, kteří okradli drogového dealera, je, že veškeré informace o sledování a registraci hodinek přes operátora u soudu svědčí v jejich neprospěch... stejně jako pořízené fotografie s jejich kořistí v podobě bankovek.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze