Kdy přijdou nové verze operačních systémů od Applu?

Kdy přijdou nové verze operačních systémů od Applu?
Fotografie: Apple
  • iOS a watchOS dostanou aktualizaci 12. září
  • iPadOS se kvůli problémům zpozdí

Včerejší akci věnoval Apple hlavně hardwaru. Představil tak nové iPhony, kde zaujme hlavně satelitní připojení pro stav nouze, tahákem poslední generace hodinek je zase teploměr, který lze využít ke sledování ženského zdraví. Zaujala rovněž extrémní varianta Ultra. V nabitém programu tentokrát nezůstalo místo na software, ale to neznamená, že by na něm Apple přestal pracovat.

Nové iPhony přijdou již s nainstalovaným iOS 16, pro všechny ostatní se uvolní aktualizace počínaje 12. zářím. Výzvu k updatu obdrží všichni majitelé iPhonu 8 a novějších. Aktualizaci dostane i SE z roku 2020 a jeho následovník. A na jaké novinky se můžete těšit?

Co se systému iPadOS týče, zatím pevné datum vydání nemá. Už v létě podle bloomberg.com narazila firma na velké obtíže okolo funkce Stage Manager, která má zajistit kompatibilitu multitaskingu napříč jednotlivými zařízeními. V prvních verzích to však nefungovalo ani tak zdaleka dobře jako při prezentacích, a tak iPady dostanou nový systém později, minimálně o měsíc.

Naopak hodinky jedou podle jízdního řádu, což znamená, že aktualizaci watchOS 9 obdrží rovněž 12. září. Konkrétně se dostane na Apple Watch 4 a vyšší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze