Google I/O přehledně: co vše Google představil?

5

Google si na začátek Google I/O připravil šťavnatý keynote, ve kterém pokryl široké spektrum témat. Ať už se jedná o nový Android L, program Android One či nové hodinky od LG a Samsungu, přinášíme vám nyní souhrn informací z úvodní prezentace.

Pojďme se podívat na témata, která Google pokryl na úvodním keynotu ke svému eventu Google I/O.

Android One, aneb smartphony do celého světa

Google chce rozšířit dostupnost smartphonů s Androidem i do zemí třetího světa. Jak to chce udělat naleznete v našem článku.

Google představil novou verzi Android s označením L

Google na úvodním keynotu vytasil svojí největší zbraň a představil nový systém Android L. V čem se změnil, jak integruje nové funkce a jak vypadá nový Material design se můžete podívat na videu a přečíst v našem článku.

Google představil první Android Wear hodinky

Chytré hodinky jsou lukrativním tématem pro mnoho vývojářů a výrobců, a Google tak připravil nový projekt Android Wear, který má protlačit hodinky mezi širokou základnu uživatelů. Bližší informace najdete v našem článku.

Chromecast se naučil zrcadlení vašeho Androidu

To, že má zařízení Chromecast od Googlu potenciál vnímá spousta lidí, ale až nyní se Chromecast dostává do popředí zájmů samotného Googlu a v nadcházejících týdnech by se mělo toto HDMI zařízení naučit zrcadlení displeje vašeho Androidu. Konkrétnější informace jsou uvedeny v článku.

Váš telefon třetí rukou počítače s Chrome OS

Svých pět minut slávy si užil i systém Chrome OS, který bude nově umět spolupracovat s vaším Android zařízením a budou se na vašem Chrome OS počítači zobrazovat upozornění na SMS, e-maily a podobně. Jak to bude fungovat a kdy se toho dočkáme opět naleznete v našem článku.

Android TV a další Chromecast vylepšení

Televize na systému od Googlu, který se bude dát ovládat vaším smartphonem, nebo hodinkami? Google tomuto nápadu dal zelenou a dočkáme se tak nových televizí, které by tento nápad měly uskutečnit. Chromecast se také dočkal dalších novinek, kromě výše zmíněného zrcadlení, a nově nabídne například promítání fotografií a spoustu nových funkcí.

Hodinky LG G Watch a Samsung Gear Live

Tyto hodinky mají sice pramálo společného s hodinkami vašeho dědečka, ale určitě zaujmou moderního člověka. Díky systému Android Wear a provázání s mobilními telefony a tablety bychom se mohli dočkat široké základny nadšenců, kteří si tento systém oblíbí a pomohou ho rozšířit.

Android Auto vám usnadní používání Androidu v autě

Díky nové spolupráci Googlu s řadou automobilek se můžeme těšit na integraci prostředí podobnému tomu z Google Now, které vám usnadní ovládat vaše auto a navigaci.

Aplikace Prezentace dokončuje seznam aplikací pro úpravu dokumentů

Na aplikaci Prezentace se už čekalo nějaký čas, jelikož po samostatných aplikacích Dokumenty a Tabulky se jednalo o poslední díl do skládačky, kterou nyní Google dokončil.

Google Fit Platform vám pomůže s cvičením a životním stylem

Díky spolupráci se společnostmi, jako jsou Intel, LG, Nike+, Adidas nebo Basis se nyní otevírají dveře, které pomůžou s vaším cvičením, či spaním. Po vzoru HealthKitu na iOS 8 se budou všechna data z vašeho života shromažďovat v jednom hubu, odkud budou moci čerpat aplikace pro svoje vlastní použití.

Záznam celé konference

Pokud by vám nestačilo shrnutí, které jsme pro vás připravili, není nic jednoduššího, než si prohlédnout celý Keynote sami. Upozorňujeme ale, že konference má 3 hodiny, takže si připravte dostatek času.

Diskuze ke článku
Smarter
Je potreba doplnit:
Android 5.0 bude obsahovat Samsung Knox
Google VR /crdboard frame/
Material Design
http://www.theverge.com/2014/6/25/5842050/the-most-important-things-google-announced-at-i-o
Delejte veci poradne. Ja to za Vas psat nebudu.
MAge
Nevíte o čem byly ty protesty co keynote asi 2x narušily?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze