Google ukázal, jak aplikace pro Android poběží na Chrome OS

5

Google přemýšlí, jak vlít novou krev jeho Chrome OS, který prozatím žádnou velkou díru do světa neudělal. Jedním z důvodů může být i nízký počet aplikací na takto vybavená zařízení. To by se do budoucna mohlo změnit, a to pomocí jednoduchého tahu.

Na prezentaci Google I/O 2014 ukázali zástupci společnosti aplikace určené pro Android, které však běžely v prostředí Chrome OS. Na notebooku tak můžete pokračovat přesně v místě, kde jste na telefonu nebo tabletu skončili. Takováto zásadní informace zazněla jen tak mimochodem, v oznamování sbližování všech platforem. Notifikace z telefonu budete moci kupříkladu spravovat na počítači, hodinkách nebo jiném zařízení, které budete mít právě při ruce.

Chrome OS Android
Chrome OS a Android čekají slibné námluvy.

Chromebooky se totiž stanou dobrými kamarády telefonů s Androidem. Nově se například odemknou v případě, že se přiblížíte se spárovaným telefonem a zároveň přitom dojde k přenosu používaných aplikací. Zařízení rovněž budou sdílet notifikace. Pokud vám do telefonu dorazí SMS, zobrazí se notifikace také na počítači. Stejně to proběhne s příchozím hovorem a Chrome OS dostane také karty Google Now, které se budou zobrazovat mimo prohlížeč Chrome.

Chrome OS Android Aplikace
Aplikace pro Android běžící v prostředí Chrome OS.

Jedním dechem je potřeba dodat, že tato funkcionalita byla označena spíše jen jako nápad v rané fázi vývoje. Není tak jisté, kdy se dostane do praxe. Nicméně to může být jeden z mnoha kroků, které přinutí zákazníky přemýšlet o Chrome OS jako o jejich příštím operačním systému.

Zdroje: google.com

Diskuze ke článku
Ms
Na prezentaci Google I/O 2014 ukázali zástupci společnosti aplikace určené pro Android, které však běžely v prostředí Androidu?? spíše Chromu!
Tom
No nechci nic říkat, ale opět v tom vidím kopírování funkcionalit od Applu. Hlavně v klidu, mám Android, ale to samé a v mnohem lepší formě představil Apple na začátku června. Spíš než autor článku přemýšlím, zda není na čase přejít na iOS....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze