Google představil Android Auto, konkurenci pro Apple CarPlay

1

Google, respektive Android míří po vzoru CarPlay do automobilů. Palubní systémy budou nově schopné pracovat s telefonem a poskytnout řidiči užitečné informace nejenom o řízení. Podívejte se s námi na nově představený projekt Android Auto a to včetně podporovaných značek. Nachází se mezi nimi tuzemská automobilka?

Google na podiu rozřezal skutečný automobil, aby nám mohl na Google I/O 2014 ukázat, jak Android Auto funguje. CarPlay od Apple má konkurenci a to značnou, hned na úvod si ukažme screen přímo z představení, kde je vidět široké zastoupení automobilek. Jak si můžete všimnout, Škoda Auto mezi nimi nechybí.

Po prvním připojení telefonu s palubním systémem vozu se vám zobrazí vzhled, který známe z Google Now, vše je uspořádáno v přehledných kartách. Google na začátku upozornil na velké množství nehod způsobených nepozorností, nikoho tedy asi nepřekvapí, že karty aktivuje řidič hlasem. Celý systém navíc komunikuje přes telefon a Android Auto je tak mnohem chytřejší, než jen obyčejná navigace a handsfree. Přímo na jevišti byl prezentován hlasový příkaz řidiče na otvírací hodiny muzea, Android Auto je sdělil a řidič následujícím příkazem spustil navigaci.

Android Auto komunikuje s telefonem a vy se můžete plně soustředit na řízení. Nové zprávy vám mohou být přečteny a jednoduše na ně můžete, jak jinak než hlasově, odpovědět. Jednoduchým příkazem si můžete spustit i hudbu.

Android Car toho bude umět mnohem více, Google totiž uvolnil Android Auto SDK, kde budou moci vývojáři vyvíjet aplikace pro tento systém. Dostupnost Android Car je plně závislá na Android L, se kterým bude vydána.

Zdroje: google.com

Diskuze ke článku
Hmm
Nechápem preco google neponuka ja ofline navigaciu .... takto kazdy radsej na navigovanie pouzije app 3 strany ako google navigaciu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze