Google Fit Platfrom je odpovědí na stále populárnější fitness aplikace

2

Kromě dalších novinek představil Google na své Keynote k vývojářské konferenci Google I/O i jednu zcela novou platformu. SDK nabízí vývojářům podobně jako HealthKit v iOS 8 od Applu jednotnou platformu pro navrhování aplikací sledujících fitness aktivitu a zdraví uživatele prostřednictvím senzorů v telefonech a nositelné elektronice.

Data nasbíraná ze senzorů, ať již mobilních telefonů, tak chytrých hodinek, a aplikací třetích stran budou skrz Google Play Services shromažďována na jednom místě, odkud budou moci čerpat vývojáři aplikací. Díky tomu, že se fitness aplikace dostanou ke komplexním datům o vašich aktivitách, budou vám moci například poskytnout lepší doporučení pro zlepšení vaší kondice. Zde se samozřejmě naskýtá otázka ochrany soukromí. Google ujišťuje, že bezpečnost pro něj je zásadní a proto, aby některá z aplikací mohla toto API využívat, budete jí to muset výslovně povolit.

API pro vývojáře bude uvolněno teprve v následujících týdnech. Už nyní však Google hlásí, že se mu podařilo dohodnout se skutečně velkými hráči. Na úvod bude Google Fit kompatibilní s přístroji a aplikacemi od 14 společností, mezi nimiž nalezneme například Intel, HTC, Motorolu, LG, Asus, Nike+, LF, Adidas, Basis, Runtastic, RunKeeper či Polar.

Zdroje: mashable.com, engadget.com, pocketnow.com