Chromecast umožní zrcadlit displej Androidu na televizi

3

Nových funkcí se na vývojářské konferenci Google I/O dočkalo i zařízení Chromecast. To má podobu malého donglu, který se zapojí do HDMI konektoru a mimo jiné usnadňuje sledování online videa a poslech hudby na vašem televizoru. Kromě celé řady nových funkcí Chromecast dostane i možnost úplného zrcadlení displeje ze spárovaného zařízení s Androidem.

Díky této funkci budete mít možnost okamžitě v reálném čase vidět pixel po pixelu, co děláte na svém telefonu. Využijete to například při hraní her, sledování filmů nebo prohlížení pořízených snímků, ale i přímý přenos z fotoaparátu. Google přitom zapracoval na snížení latence obou obrazů a jak bylo jasně patrné na živém demu, zpoždění obrazu bylo skutečně minimální.

Dostupnost zrcadlení u Chromecast

Tato funkce bude k dispozici už v průběhu následujících týdnů přes Google Play Services, zatím však pouze pro vybrané modely. Mezi nimi samozřejmě nechybí Nexusy 4, 5, 7 (2013), 10 a dále HTC One, LG G2, LG G2 Pro, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy S4 a Samsung Galaxy S5. Další modely budou následovat.

Zdroje: google.com

Diskuze ke článku
Gregor
A bude to na všechny modely? např. Sony Xperia L, OnePlus One, Oppo Find 7, Alcatel OneTouch X+ atd.
kujulu
Na svem HTC toto delam pres HTC media link HD uz vice nez rok. Divim se ze to chromecast doted neumel.
tom
Kolik ten chromecast stoji?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze