Nové hodinky Samsung Gear Live: co umí a kolik stojí?

4

Google se krátce zmínil o existenci nových chytrých hodinek od Samsungu, a to Gear Live, které jsou součástí programu Android Wear. Známe tak již specifikace a dostupnost, kterou obstará Google Play Store a jak je zvykem, Google neobsadí všechny trhy a bohužel se Samsung Gear Live do České republiky oficiálně nepodívají.

Chytré hodinky jsou fenomén současnosti, alespoň tak k nim přistupují velcí výrobci a snaží se zaplnit trh novými modely. Google na své konferenci Google I/O představil dvoje nové hodinky a jedny z nich byly právě Gear Live od Samsungu. Ty jsou součástí programu Android Wear a Samsung je tak v blízké kooperaci s Googlem. Chytré hodinky splňují certifikaci IP67 a jsou tak chráněné před prachem a vodou. Zároveň mají klasický 22mm pásek, a proto není problém si jej nechat u hodináře vyměnit.

Nové hodinky Samsung Gear Live

Hodinky samozřejmě následují trend sociálních sítí a upozornění, takže jsou úzce provázány s vaším mobilním telefonem a ukazují vám nejnovější informace z vašich účtů. Co se specifikací týče, mají 1,63" SAMOLED displej s rozlišením 320 × 320 pixelů, procesor na vysoké frekvenci 1,2 GHz, 512 MB operační paměti a 4 GB interní paměti. Hodinky se dají s telefonem spárovat pomocí Bluetooth 4.0, ale vaše zařízení musí mít Android ve verzi 4.3 nebo vyšší.

Nové hodinky Samsung Gear Live

Gear Live běží na zmiňovaném systému Android Wear a nabízí služby jako Google Now, Google Mapy a Navigace, Gmail a Hangouts. Ze senzorů mají hodinky pouze senzor srdečního tepu. Hmotnost hodinek činí váží 59 a nabídnou také 300mAh baterii. Gear Live budou dostupné za cenu 199 dolarů, tedy přibližně 4 000 korun, ale pro české zájemce máme špatnou zprávu, hodinky totiž nebudou v oficiální distribuci prodávány v Česku.

Hodinky LG G Watch

Za zmínku také stojí porovnání s novými LG G Watch, které byly představeny souběžně s Gear Live a jsou tak prakticky rovnocennými soupeři. Ty nabídnou SoC Snapdragon 400, 512 MB operační paměti a 4 GB interní paměti. Jedním z hlavních rozdílů bude větší baterie, která má u LG kapacitu 400 mAh, oproti 300 mAh u Gear Live. Cena je však u LG G Watch vyšší a hodinky přijdou na přibližně 4 600 korun.

Zdroje: phonearena.com, phandroid.com, phandroid.com