Google Home: moderní sluha v chytré domácnosti

4

Google na dnešní tiskové konferenci I/O představil chytrého hlasového pomocníka do moderních domácností. Je jím Google Home. Home ovládne chytré produkty vaší domácnosti, odešle zprávu, informuje o dopravní situaci a mnoho dalšího. K dispozici bude později v tomto roce, do té doby bude Google pracovat na provázanosti systémů.

Google na dnešní konferenci I/O představil zajímavou novinku. Nese název Home a má v úmyslu ovládnout chytré domácnosti.

Ještě než se zaměříme na funkce, zastavíme se krátce u designu. Google Home je poměrně malý válec, který má zkosenou horní hranu. Na té se pomocí LED diod objevují klasická barevná kolečka, která signalizují komunikaci zařízení. Ve spodní části se nachází dle všeho poměrně výkonný reproduktor, díky kterému může Home předávat informace v hlasové podobě. Design zařízení je na první pohled velmi elegantní, a to i díky tomu, že na jeho těle nenalezneme žádná zbytečná tlačítka. Díky tomu se bude Google Home skvěle hodit do všech vnitřních prostor, které svým designem doplní. K dispozici bude také několik barevných variant.

Google Home

Funkce? Chytrý sluha

Google Home by se dal označit za moderního sluhu pro chytrou domácnost. Designově nenápadný doplněk umí samozřejmě více, než pouze přehrávat hudbu z připojených zařízení. Kromě toho zvládne informovat o dalších věcech jako klasický hlasový asistent. Není tedy problém napsat SMS zprávu, nastavit budík, přebookovat rezervaci, informovat o odletu vašeho letadla nebo změnit vaši schůzku v kanceláři. To vše samozřejmě za předpokladu, že Home bude mít dostatek informací, omezením bude také území. Například vyřízení rezervace v podniku v České republice jen tak očekávat nelze.

Google Home nebude fungovat jen jako domácí hlasový asistent, nabídne také možnost ovládání chytrých doplňků vaší domácnosti. Pokud budou s Home spolupracovat i výrobci, nebude problém jednou větou rozsvítit světla v celém domě nebo vybrat místo, kde má hrát váš oblíbený playlist. Komunikace s chytrou televizí bude probíhat přes Google Chromecast.

Výhodou Google Home bude také schopnost učení. Pokud to Googlu dovolíte, bude o vás sbírat specifické informace, které použije pro lepší porozumění vašim požadavkům. Na to, jak celý systém bude fungovat, si však budeme muset počkat.

Kdy? A za kolik?

Google Home bude k dispozici později v tomto roce. Google nijak nespecifikoval, kdy a za kolik se tento pomocník dostane do prodeje a vysvětlení je zřejmě jednoduché. Google čeká dlouhá cesta, kdy bude přitahovat další partnery, kteří se budou podílet na funkčnosti asistenta. Jestli se mu to podaří ukáže až čas, každopádně, pokud chcete být informováni o novinkách ohledně Google Home, můžete se zaregistrovat pro odběr novinek.

Zdroje: theverge.com, home.google.com

Diskuze ke článku
Qwett
Dalsia blbost co nebude fungovat hlavne ked to budete potrebovat . ...
Dragereker
Ako to mohol predstaviť keď už to bolo dávno predstavené? akurát povedali napr. že bude sa v USA dať zadarmo volať na ostatné čísla z neho...a ešte pár drobností...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze