Google Asistent dostane nové hlasy a objedná vás třeba ke kadeřníkovi

2
Google Asistent dostane nové hlasy a objedná vás třeba ke kadeřníkovi
  • Asistent dostane v průběhu roku šest nových hlasů a naučí se přirozeněji konverzovat
  • Už nebude nutné neustále jej oslovovat frází „Hey Google“, děti budou muset poprosit o odpověď a Asistent pochopí také dvě nesouvisející otázky v jedné větě
  • Největší novinkou je však fakt, že za vás Asistent bude moct kupříkladu zavolat ke kadeřníkovi a zajistit rezervaci

Jak se dalo čekat, Google věnoval notnou část úvodní konference na Google I/O Asistentovi. Ten dostane v průběhu následujících měsíců mnoho nových funkcí a zlepší se také jeho konverzační schopnosti. Předně se dočká hned šesti nových hlasů, mezi nimiž bude i hlas slavného zpěváka Johna Legenda. Hlasy mají znít přitom díky umělé inteligenci opět o něco přirozeněji.

Google Asistent na Google I/O 2018
Přirozenější konverzace bez neustálého oslovování

Vítanou novinkou je i funkce Continued Conversation, díky které už nebudete muset Asistenta neustále oslovovat frází „Hey Google“. Namísto toho stačí říct frázi jen jednou a poté můžete s Asistentem konverzovat bez oslovení jako s živým člověkem. Zároveň nyní zvládne Asistent rozeznat dvě nesouvisející otázky v jedné větě a odpoví na ně. Otázka typu „Jaké je počasí a kdo je prezidentem USA?“ už Asistenta nezmate.

Velmi zajímavou funkcí je Pretty Please, pomocí které se snaží Google lépe vychovávat děti, jež stále častěji Asistentovi poroučí. Po aktivaci této funkce budou muset děti Asistenta vždy poprosit, aby něco udělal, načež jim Asistent vždy poděkuje za zdvořilost.

Google Asistent na Google I/O 2018
Ukázka nového prostředí Asistenta

Dozvěděli jsme se také, že je Asistent už na více jak 500 milionech různých přístrojů a brzy se rozšíří na další. Již v červenci se totiž mají dostat na trh první z chytrých displejů, které jsme si mohli vyzkoušet na CESu. Zároveň přijde brzy také upravená podoba Asistenta na telefonech, který bude mít nyní hezčí a modernější prostředí, bude zobrazovat přehledněji informace a dá vám přímo ze svého prostředí přístup k některým funkcím, jako je ovládání propojeného termostatu. Řidiči pak určitě ocení, že si budou moci nyní povídat s Asistentem přímo v Google Mapách, přičemž budou mít na očích neustále mapu s navigací a Asistent vás tedy nevytrhne z aplikace.

Novinkou, ze které i nám na Google I/O spadla brada, je fakt, že za vás dokáže Google volat jako skutečný asistent. Konečně tedy Asistent dostává svému jménu a dokáže za vás kupříkladu zavolat do kadeřnictví a objedná vás. Stejně tak dovede třeba zarezervovat stůl v restauraci a další. Nerozhodí jej přitom ani to, že nebude požadovaný čas rezervace k dispozici, prostě se domluví na dalším, nebo hovor zdvořile ukončí a informuje vás. Za to vše vděčíme pokročilé umělé inteligenci, kterou najdeme dnes již skoro u každé služby Googlu a bude se i nadále šířit.

Na závěr jen doplňme, že jsme se rovněž dozvěděli, že do konce roku bude Asistent oficiálně k dispozici v 80 zemích světa a naučí se 30 jazyky. Během prezentace se přitom rozsvítila na světové mapě při zmínce 80 zemí celá Evropa, samozřejmě včetně České Republiky. Jakých nových jazyku se konkrétně dočkáme zatím Google ale nespecifikoval, v češtinu přesto stále doufáme.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
A není prostě jednodušší si tam zavolat a objednat se sám? Nebo už dnešní lidi nejsou schopni ani toho? Tohle je jen další krok k asocializaci lidstva a jeho rozkladu.
Josef Vácha
Josef Vácha
Wow, tohle začíná být docela creepy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze