Google Assistant pro všechno: poradí, pomůže a navíc poslechne

3

Další službou od Googlu je Assistant, který se má postavit takovým velikánům, jako je především v anglicky mluvících zemích Siri od Applu či S Voice od Samsungu. Assistant by neměl být jen malou službou, ale rovnou plnohodnotným pomocníkem rozumějícím kontextu, čímž se Google nezakrytě chlubil. Navíc se má objevit ve všech Android zařízeních od wearables a telefonů až po automobily, IoT a televize.

Google na konferenci představil i svého nového pomocníka Assistatnt, který je výjimečný především pochopením kontextu. V případě, že stojíte před budovou, stačí se zeptat na otázku, která se k ní váže, například kdo ji postavil a v kterém roce a Assistent ověří vaši polohu a nabídne vám odpověď bez nutnosti konkretizovat, o jakou stavbu se jedná.

TIP: Android Wear 2.0: na jaké novinky se brzy můžete těšit?

TIP: Google I/O 2016 on-line: nové aplikace Allo a Duo či virtuální realita

Stejně tak můžete s Assistantem naplánovat váš program. Pokud vás zajímá kino, Assistatnt vám předloží nabídku hraných filmů z nejbližších kin. Následně můžete Google nechat vybrat a zarezervovat vstupenky. Assistant se od vás navíc bude i dále učit a pokud vás zajímá nějaká konkrétní osoba, bude vám nabízet další a další relevantní informace o ní.

Google Assistant se pochopitelně dostal i do Google Home, kterým můžete ovládat vaši chytrou domácnost a zároveň je vám při ruce, ať už k přeplánování schůzky či k získání informací o čemkoliv. A nakonec najdeme Assistanta i v novém komunikátoru Allo, kde vám během vaší konverzace nabízí relevantní nabídky. Když si tak budete chtít s přáteli vyrazit na jídlo, postará se o výběr restaurací a rezervaci, a to vše přímo v okně samotného chatu.

Nevýhodou je ale opět komunikace s Asistentem především v angličtině, což mnoha uživatelům stále činí problém. Na našem malém rybníčku tedy Google zřejmě moc neuspěje.

Zdroje: venturebeat.com, youtube.com, theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
Najde se vubec jeste nekdo, kdo si mysli, ze by takove veci mohly nekdy fungovat? Bomba napad, zahardcodujem 5 budov a udelame prezentaci ..... zahardcodujem jeden rezervacni system kina a udelame prezentaci ..... samozrejme z kazde rezervace ma gugl 30% ..... se zakazniky a poskytovateli se brzo dvere netrhnou:o)
ANO
Najde se vubec jeste nekdo, kdo cte ty moje stupidni kecy tady?
Dragereker
Inak Samsung galaxy S8 dostane podporu Daydream VR cez aktualizáciu :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze