GadgetMix: tiskárna na nehty a ovládání máchnutím ruky

1

V dnešním díle našeho seriálu potěšíme všechny ženy a dívky. Se zajímavou tiskárnou si mohou ozdobit své nehty libovolným obrázkem nebo motivem. Druhým gadgetem je ovládací zařízení, se kterým si neupatláte displej vašeho smartphonu nebo tabletu. K jejich ovládnutí používá vzdušná gesta a stačí tak jen mávnout rukou.

Vytisknete si na nehty cokoli

Na trhu existuje celá řada tiskáren, které tisknou na takřka jakýkoli materiál. Zajímavá tiskárna Nailbot, která se nyní objevila na Kickstarteru, zaujme především dívky a ženy, které rády zdobí své nehty. Během pouhých pěti sekund vytiskne na nehet libovolný obrázek.

Použití tiskárny je přitom snadné. Nejprve na nehet nanesete lehký základní nátěr. V mobilní aplikaci Nailbot Print App, která bude k dispozici pro Android a iOS, si vyberete, co chcete vytisknout. Může to být emodži, fotografie vašich nejlepších přátel nebo jakýkoli jiný motiv. Pak už jen stačí vložit prst do kolébky v tiskárně a spustit tisk. Zadní kamera připojeného smartphonu přitom slouží k zaměření a určení velikosti nehtu.

Nailbot

Do aplikace Nailbot Print App můžete nahrávat obrázky z Google Drive, Instagramu, Adobe Creative Cloud‎, ale i složky fotoaparát ve vašem mobilním telefonu. V budoucnu by měla přibýt i prémiová funkce za měsíční členský poplatek, která umožní motivy pro tisk v aplikaci přímo vytvářet. Výrobce však buduje i kompletní umělecké tržiště, kde budou moci slibní umělci prodávat své vlastní návrhy.

Nailbot

Nailbot používá pro tisk patentovanou kazetu se speciálním inkoustem, který splňuje podmínky na zdravotní nezávadnost. Kazeta přitom vystačí na 5 000 manikúr (10 nehtů = 1 manikúra). Náhradní kazetu bude možné zakoupit na internetových stránkách výrobce.

Nailbot

V rámci limitované mezinárodní Early Bird nabídky můžete mít Nailbot už za 199 dolarů (4 920 Kč). Nailbot Kit zahrnuje samotnou tiskárnu Nailbot, předtiskový lak, bílý lak a barevnou inkoustovou kazetu. Poštovné vyjde na 19 dolarů (470 Kč). Výrobce rovněž upozorňuje, že součástí ceny není DPH a clo. Odhadované datum dodání je leden 2018.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 14. 11. 2016
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 77 692 dolarů (29. 10. 2016 14:00)

Ovládání mávnutím ruky

Malé a přenosné zařízení Bixi přináší do vašeho zařízení s Androidem a iOS, včetně Apple TV, ale i populárních akčních kamer GoPro, žárovek LifX, reproduktorů Bose SoundTouch a další přístrojů patřící do internetu věcí, ovládání pomocí vzdušných gest.

Bixi sleduje přirozená a intuitivní gesta rukou a bezdrátově je odešle do připojeného zařízení. Stačí mávnout ve vzduchu a vaše zařízení udělá, co po něm požadujete. To se hodí například při vaření, kdy máte na tabletu otevřený recept, který potřebujete posunout a zrovna máte ruce od těsta. Využití přitom najde nejen doma, ale i například v kanceláři, autě nebo na kole. Své chytré zařízení však můžete ovládat celou řadou gest a používat funkce, jako je ovládání přehrávání hudby, regulace hlasitosti nebo prezentace.

Bixi

K sledování gest používá novou generaci optických snímačů s milimetrovou přesností. Pro připojení k zařízení je pak použito Bluetooth, které má dosah 25 metrů. Integrovaná baterie vystačí na přibližně měsíc provozu. Bixi se nabíjí přes microUSB konektor, který je skrytý za odnímatelným vnějším prstencem. Nabíjení trvá 1 až 2 hodiny a samotné zařízení je odolné vůči stříkající vodě.

Bixi

O tom, že tento nápad na Kickstarteru zaujal, svědčí i to, že se na požadovanou cílovou částku dostalo Bixi už za pár hodin. Nyní, více než měsíc před koncem kampaně, nasbíralo už více než dvojnásobek. Pokud vás Bixi zaujalo můžete ho mít za 79 dolarů (1950 Kč), což je o třetinu méně, než kolik bude jeho doporučená maloobchodní cena. Předpokládané datum dodání je pak březen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 3. 12. 2016
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 59 759 dolarů (29. 10. 2016 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com