GadgetMix: skutečný Pokéball a medvídek, který ovládne vše

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jistě zaujmeme všechny fanoušky Pokémon Go, kterých je dost i mezi našimi čtenáři. S kinetickým ovladačem v podobě PokeBallu dostane chytání pokémonů úplně nový rozměr. Dalším gadgetem je pak roztomilý hnědý medvídek, který ve skutečnosti nahradí veškeré ovladače v domácnosti.

Stylově na pokémony

Hitem letošního léta se stalo chytání pokémonů ve hře Pokémon Go, kterou si oblíbily desítky milionů hráčů po celém světě. Na pokémoní horečku zareagovali i výrobci příslušenství, kteří si chtějí přihřát svou polívčičku. Jedním z nejzajímavějšího příslušenství, které by nemělo chybět ve výbavě žádného pravověrného hráče, je catch'm, který má na Kickstarteru více než měsíc před koncem kampaně jistotu realizace.

Jedná se o revoluční ovladač v podobě PokeBallu, který nejen, že tak vypadá, ale funguje na stejném principu. Už nemusíte chytat pokémony tak, že po nich na displeji telefonu hodíte virtuální míček. Můžete hodit skutečný, který odvede stejnou práci a na displeji telefonu uvězní chyceného pokémona.

Catch\'m

Jako materiál byla použita pogumovaná pěna, takže je dostatečně odolný, aby přežil pád na zem. Pro své fungování používá celý komplex technologií, které zahrnují dvoucestnou detekci přes Bluetooth, skrze které je spárovaný s mobilním telefonem, dále pak data z akcelerometru, detekci obličeje a přesnou polohu z fotoaparátu. Catch'm funguje podobně jako bezdrátové pohybové ovladače konzolí, jako je Nintendo Wii a podporuje i ovládání gesty.

Catch\'m

Kromě chytání pokémonů má však catch'm ještě jednu funkci, kterou ocení hráči. Jednou z hlavních nevýhod hry je to, že je extrémně žravá, co se týče energie, a proto se neobejdete bez powerbanky. Právě ta je uvnitř zabudovaná a telefon dobíjí přes zabudovaný USB 2.0 konektor. Její finální kapacita ještě není známa. Cílem tvůrců však je, aby konečná verze dokázala váš telefon nabít třikrát.

Catch\'m

V rámci limitované nabídky Early Bird můžete mít jeden catch'm už za 45 dolarů (1 080 Kč). Regulérní cena za jeden je pak 55 dolarů (1 320 Kč) a pokud byste si chtěli koupit rovnou dva, tak vás to vyjde na 70 dolarů (1 670 Kč). Odhadované datum dodání je únor 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 29. 9. 2016
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 34 596 dolarů (27. 8. 2016 14:00)

S roztomilým medvídkem hodíte ovladače do koše

Rostoucí množství elektroniky v našich domácnostech přináší i potřebu různých ovladačů. Potřebujete ovladač na televizi, set-top box, DVD přehrávač, ale i třeba klimatizaci nebo topení a mnohdy pak může být problém nalézt ten pravý, když ho potřebujete. Všechny tyto problémy dokáže vyřešit roztomilý medvídek z Lucemburska, který se jmenuje Bearbot a má před sebou ještě více než měsíc kampaně na indiegogo.com.

Ve skutečnosti se jedná o univerzální ovladač, který s okolím komunikuje přes infračervené světlo, Bluetooth, rádio a ZigBee. Ovládnete s ním doslova celou svou domácnost. Nahradí všechny ty ovladače k domácí elektronice, termostatu, klimatizaci, světlům, alarmu a dalším přístrojům.

Bearbot

Interakce s Bearbotem probíhá přes 1,44palcový TFT displej, na kterém se zobrazuje jeho virtuální obličej a revoluční snímač 3D rozpoznávání gest, takže se nemusíte dotýkat displeje, ale stačí před ním ve vzduchu namalovat příslušné gesto. Přiřazovat jednotlivá gest a přidávat zařízení do seznamu pak jednoduše můžete prostřednictvím aplikace pro Android a iOS. Nad rámec svých interakcí vás však Bearbot může jako správné zvíře i překvapit spontánním chováním, jako je například tanec, kýchání nebo zívání.

Bearbot

Energii mu dodává integrovaná baterie, jejíž kapacitu ani výdrž výrobce neudává. Dobíjení probíhá přes integrovanou Qi bezdrátovou nabíječku v základně. Plné nabití by pak mělo trvat přibližně čtyři hodiny.

Bearbot

Kromě samotného Bearbota nabízí výrobce i jeho „medvídě“ tzv. mini Bearbot. Toho oceníte v případech, kdy je ovládané zařízení příliš daleko (více než pět metrů) nebo za zdí. Mini Bearbot není interaktivní ani nemá žádný displej. Jedná se o infračervené relé, které komunikuje bezdrátově s Bearbotem a umožní rozšířit dosah infračerveného signálu. Napájí ho přitom dvojice AAA baterií.

Bearbot můžete mít pouze v hnědé barvě, protože není lední medvěd a hlavním důvodem je, že displej zůstává při neaktivitě černý. V rámci kampaně na indiegogo.com můžete mít jednoho Bearbota za 99 euro (2 670 Kč) + poštovné, čímž ušetříte třetinu z předpokládané maloobchodní ceny. Balíček s jedním mini Bearbotem vyjde na 125 euro (3 380 Kč) a za balíček se dvěma mini Bearboty zaplatíte 149 euro (4 030 Kč) + poštovné. V obou případech to znamená čtvrtinovou úsporu z předpokládané maloobchodní ceny. Odhadované datum dodání je však až srpen 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 2. 10. 2016
  • Požadovaná částka: 199 000 euro
  • Zatím vybráno: 31 120 euro (27. 8. 2016 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze