Displej až za hranu a DOOM na telefonech

mNews
Displej až za hranu a DOOM na telefonech
  • Oppo představuje koncept telefonu s displejem, který přesahuje přední stranu
  • Další novinky o Huawei Mate X a Samsungu Galaxy Fold, nakonec si zahrajeme i DOOMa
  • mNews přináší to nejzásadnější z uplynulého týdne

Naše pravidelné téma se skládacími telefony pokračuje. Dále nás čeká Oppo s větším displejem, než je jeho přední plocha a nakonec si zahrajeme DOOMa. Vítejte u mNews.

Displej až za hranu a DOOM na telefonech – mNews

Ohebný Huawei Mate X si dává načas

Ač jsme již měli telefon krátce v ruce, datum vydání skládacího Mate X stále neznáme. Dle slov šéfa mobilní divize Huawei musí zařízení nejprve splnit vysoké nároky na kvalitu. Tím vlastně nenápadně říká, že zatím produkt není připraven. Jiná je situace u Samsungu, který konečně oficiálně oznámil zahájení prodeje svého Galaxy Fold na září. Ukázal také, že vyztužil konstrukci.

Oppo má displej větší než čelní plochu

Oppo má zase jednou zajímavý prototyp, který posouvá hranice v pokrytí čelní plochy displejem. Displej totiž přesahuje do boků telefonů, a nejde tak jen o zakřivení jako v případě Samsungu. To však neznamená, že se zcela zbavíme rámečků, na horní i spodní straně je rám stále viditelný. Zda se toto řešení označované jako „vodopád“ objeví v reálném produktu zatím nevíme.

Nokia to zkusí znovu s 9.1 PureView

Nokia 9 PureView s pěticí fotoaparátů na zádech byla sice zajímavá, ale přišla pozdě a svými schopnostmi nás úplně nepřesvědčila. Společnost HMD to však zkusí znovu s lehce vylepšeným modelem 9.1. Ten dostane procesor Snapdragon 855, displej s průstřelem a slíben je i vylepšený fotoaparát. Tak snad to tentokrát bude stát za to.

DOOM I a II se vrací na Android i iOS

25 let po prvním vydání prvního DOOMa si tehdejší revoluční FPS můžete zahrát i na telefonu. Grafika ani ovládání s dobou krok úplně nedrží, ale jako nostalgický výlet do minulosti titul poslouží dobře. Hra však není úplně levná, připravte si 140 korun za jeden díl.

Pokud vás cokoliv zaujalo, všechny tyto zprávy a mnoho dalšího najdete na mobilenet.cz. Tak zase za týden.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze