Ohebný Huawei Mate X se nedostane na trh, dokud nesplní přísné požadavky na kvalitu

6
Ohebný Huawei Mate X se nedostane na trh, dokud nesplní přísné požadavky na kvalitu
  • Huawei má podle He Ganga extrémně vysoké nároky na kvalitu vyrobených zařízení
  • Pro Huawei není klíčové, kdy uvede Samsung na trh svůj ohebný smartphone

Od oficiálního představení ohebného Huawei Mate X na Mobile World Congress v Barceloně uběhlo již několik měsíců, ale telefonu jsme se bohužel stále nedočkali. Alespoň jsme jej ale na chvíli před pár týdny naživo přímo v Praze vyzkoušeli. Než se však dostane do prodeje, ještě mu to nějakou tu chvíli potrvá. A to i přesto, že se dokázal vyhnout problémům, se kterými se musel vypořádat konkurenční Samsung Galaxy Fold.

Podle He Ganga, šéfa mobilní divize společnosti Huawei, zařízení stále potřebuje čas. V současnosti se na ohebném Mate X pracuje a optimalizuje se uživatelský zážitek, tak aby zařízení splnilo všechny vysoké nároky a standardy. Gang rovněž přiznal, že práce na Mate X jsou obtížnější, než se ve společnosti původně domnívali.

Je potřeba si uvědomit, že nároky na kvalitu u společnosti Huawei jsou opravdu velmi vysoké. Pokud je zařízení nesplní, nemůže jít na trh.

Huawei Mate X

Oba dva ohebné smartphony (Samsung i Huawei) se měly podle původních predikcí dostat na trh již v předešlých měsících. Samsung Galaxy Fold musel po počátečním fiasku projít četnými úpravami, které vyřešily problém se speciální fólii a pantem, do kterého mohly snadno vniknout nejrůznější drobné nečistoty.

Do Mate X jsme investovali mnoho. Pokud jde o ohebné zařízení od Samsungu, není pro nás klíčové, kdy se dostane na trh. Nejdůležitější jsou pro nás vysoce kvalitní produkty, které nabídnou odpovídající uživatelský zážitek...,“ nechal se slyšet He Gang.

Šéf společnosti Huawei byl přitom nedávno spatřen na letišti v Šen-čenu, jak používá Mate X. Na otázku, kdy půjde zařízení do prodeje odvětil, že to chce ještě čas. Podle slov Vincenpta Panga (prezidenta Huawei pro západní Evropu) bychom se však měli dočkat zařízení nejpozději v září. Jak vše nakonec dopadne, a který z vyhlášených výrobců (nepočítaje Royole FlexPai) představí svůj ohebný smartphone jako první, se tedy dozvíme až v následujících měsících.

Technické parametry Huawei Mate X

Kompletní specifikace
Konstrukce161,3 × 78,3 × 11 mm, 295 g, konstrukce: rozevírací
DisplejAMOLED, 8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát40 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T970
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2019, 59 000 Kč
Diskuze ke článku
Joe Black
Joe Black
Pokud by mělo dané zařízení opravdu splnit požadavky na nějakou kvalitu, neviděli bychom Mate X, Fold apod. ještě minimálně další dva roky.
Art_1138
Stejně zoufalé jako celá TESLA. K čemu je, že se něco ukáže, a pak trvá jeden až dva roky, než "bude výrobce spokojen"? To samé Samsung, to samé Huawet. Tak buď něco umí nebo neumí vyrobit. Stejně jako TESLA Y. Ukázala se loni, ale do výroby půjde až 2021.

K čemu to je? Když to neumím vyrobit, tak to neukazuju.
V tom případě zá ukážu ze sirek vyrobený ultra tenký koncept dronu a řeknu, že tohle půjde do výroby 2045. Ale že pořád nejsem spokojený s kvalitou.

Ach ti ZOUFALÍ ČÍŇANI. Vypadá to, že jediný telefon s ohebou konstrukcí je stále LG V50. :)
Celkem úsměvné.
T
Bavi me, jak se splnuje ma predikce, ze to v teto podobe nikdy nevydaji. Ohebny display muze byt pouze vevnitr, z venku bude za tyden poskrabany, protoze tam nemuze byt zadne ochranne sklo a je to prachobycejny plast. Zvlast ten obyb se bude v kapse odirat jako krava. Moznosti jsou fakticky dve. To co ma samsung nebo presne spojeni dvou pevnych displayu, aby bylo spojeni pokud mozno co nejneviditelnejsi. Nabizi se jeste moznost nejakeho srolovaneho sekundarniho displeje, ktery se rozlozi pro konzumaci videi a nebude se na nej moc tlapat. Osobne si ale myslim, ze ohebne displeje jsou v tomto podani naprosta picovina a vyrobci se jen predhaneli ve "wow" efektu, kdo s tim prijde jakoze prvni. Byt na ohebnem displeji neni nic zvlastniho a je to v mobilu k nicemu. Pokud vznikne rozlozitelny mobil, bude to IMHO s dvuma pevnyma displayema, ktere se proste prilozi k sobe.
Ale stejne to moc nedava smysl, zarizeni pak musi byt sirsi (pamatujete za tu nesmyslnou honbou za co nejtencim mobilem?) a bude mit zbytecne mensi baterku. Proto taky je dost kontraproduktivni zarizeni s vysuvnou klavesnici, ktera by davala asi tak 1000x vetsi smysl (a sam bych ji ocenil) nez zvetseny display? Polozil si nekdo otazku k cemu? Na mobilu se nikdy nebude dat pracovat, nikdy se na nem nebude poradne dat konzumovat obsah a vzdy to tvrde po vsech strankach prevalcuje jakekoliv PC s monitorem, klavesnici a mysi. Jedina trochu zajimava vec je u notu ten stylus .... byt musim uznat, ze jej vlastne nepouzivam a je to cool vec prvni tyden, jinak je to vlastne uplne k nicemu.
Skladaci mobil je kockopes, kterym se snazi vnutit ideu, ze to nahradi tablet nebo dokonce pocitac .... ale ne, nenahradi, howgh!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze