Samsung bude vyrábět ohebné displeje pro Google, Xiaomi a Oppo

Samsung bude vyrábět ohebné displeje pro Google, Xiaomi a Oppo
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Každý výrobce přistoupí k ohebnému zařízení mírně odlišně
  • Novinky by se měly objevit v průběhu letošního roku

Samsung je na poli telefonů s ohebnými displeji nejaktivnější a má logicky nejvíce zkušeností s výrobou potřebných panelů. Není tak velkým překvapením, že thelec.net přináší zprávu o tom, že se Samsung, respektive jeho divize displejů, má stát dodavatelem ohebných panelů pro několik dalších výrobců mobilních telefonů. Hovoří se o Xiaomi, Oppo a dokonce i o Googlu.

V případě Oppo bychom se měli dočkat telefonu véčkové konstrukce se 7,7palcovým displejem, který se z vnější strany ohne – telefon se tak výrazně zmenší. V rozloženém stavu bude zařízení naopak velké a především dlouhé. Xiaomi půjde řekněme konzervativnější cestou, alespoň to naznačují uniklé prototypy, na kterých vidíme zařízení, které rozevřeme a objeví se velký displej s úhlopříčkou kolem 8 palců.

Prozatím nejméně informací je o případném skládacím zařízení od Googlu, avšak údajně by mělo používat 7,6palcový ohebný OLED displej. Současné informace hovoří, že by se všechny modely s panely od Samsungu měly ukázat ještě během letošního roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze