DOOM I a II si nyní můžete zahrát na iOS i Androidu

7
DOOM I a II si nyní můžete zahrát na iOS i Androidu
  • Najdete zde předělávky her pro Android
  • Nechybí původní úrovně, plus bonusové

25 let je hodně dlouhá doba, zvláště pak v oblasti počítačů a elektronických her. Ale některá setkání jsou tak silná, že z paměti nevymizí ani po tak dlouhé době. Pokud jste měli to štěstí a devadesátá léta dvacátého století jste sledovali skrz počítačové monitory, pak jste se určitě nemohli vyhnout čtyřem písmenům, která dodnes určují směr hraní na počítači – DOOM.

DOOM a jeho pokračování nebyly jen obyčejné střílečky, kde v roli bezejmenného mariňáka čistíte základnu na Marsu od hrozivých monster, která se sem dostala z jiné dimenze. Byl to kult, který běžel snad na každém počítači s procesorem 386 nebo 486 a všechno, co přišlo později, na něj svým způsobem navazovalo.

Při příležitosti čtvrtstoletí připravila Bethedsda port pro Android. Není zadarmo a není taky úplně levný. Grafika přijde k smíchu i ve srovnání s dnešními hrami pro mobil. A ovládání přes dotykovou obrazovku není zdaleka tak pohodlné jako bušit do klávesnice. Ale je to DOOM – nesmírně nostalgická vzpomínka pro všechny zúčastněné a možnost doplnit si herní vzdělání pro později narozené.

Stáhnout DOOM

Google Play App Store

Stáhnout DOOM II

Google Play App Store

Diskuze ke článku
Eedx
Je fajn, ze udelali port téhle zname klasiky, bohuzel po otevreni Google Play se zobrazi hlaska Zařízení není kompatibilní s touto verzi.
Tomáš
Řešení je aplikace DELTA TOUCH, 100x lepší než tenhle port.
Lukáš
Ta cena mi přijde přemrštěná přes mraky. Málo kdo si to koupí na obchodu.
Samuel
Není kompatibilní, škoda, neví nikdo jak to opravit, děluji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze