Displej zabírající více než 100 % čelní plochy? Oppo už má funkční prototyp

11
Displej zabírající více než 100 % čelní plochy? Oppo už má funkční prototyp
  • Firma to nazývá „Waterfall Screen“
  • Boky ustupují pod ostrým úhlem, takže rámečky nejsou vůbec viditelné

Už to vypadalo, že se pro výrobce mobilních telefonů stalo cílem 100% pokrytí čelní plochy displejem. Jakmile se něco takového podaří, přestanou nesmyslné závody ve zmenšování rámečků, výřezů a průstřelů. Jenomže poslední ukázka v oblasti vývoje displejů ukazuje, že by se zde mohly brzy rozhořet nové „závody ve zbrojení“. Displej je totiž větší než čelní strana.


Jak ukazuje příspěvek na weibo.com, použité řešení se podobá tomu od Samsungu. Oppo však tvrdí, že jde o něco jiného. Toto řešení se jmenuje „Waterfall Screen“ a displej zde ustupuje pod ostrým úhlem 88 stupňů. Při čelním pohledu tak nejsou boční rámečky vůbec patrné. Vizuálně to vypadá zajímavě a případné pochybnosti o náhodné aktivaci rozptyluje firma softwarovým řešením.

Oppo WaterFall Screen

Zatím není jasné, kdy a v jakých telefonech se s tímto řešením setkáme, ale vzhledem k tomu, že před sebou máme funkční prototyp, by to mohlo být ještě letos.

Diskuze ke článku
JHZ
Jo , tak na takovej sračkovej displej jsme určitě čekaly!!!!!
pikatchu
"Displej zabírající více než 100 % čelní plochy"

bejkarna uz ten napis... cela celni plocha = 100%, vic zabirat proste nejde. Jde jej ohnout do boku, ale to uz je zase jina nez celni strana... Pomateni magori vyrobci se furt o neco snazi, ale asi k jejich vzteku stale vede stare klasicke reseni, nic nikam neohybat, nevymyslet srajdy.
Petr
"Displej zabírající více než 100 % čelní plochy" :D :D no to je zase zvast :D Ohnuti neni celni plocha a navic ten displej ma na one celni plose viditelny ramecek nahore a dole.. Takze to neni 100% natoz vice nez 100% :)
Petarda
Jen aby to nebyla nudle. Protože rozvařené nudle já nerad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze