Blíží se veletrh MWC 2018: na co se v Barceloně můžeme těšit?

Přehled tiskových konferencí
8
Blíží se veletrh MWC 2018: na co se v Barceloně můžeme těšit?
  • Letošní ročník veletrhu MWC 2018 se koná od 26. února do 1. března
  • Některé klíčové prezentace však proběhnou již o nadcházejícím víkendu
  • Nejzajímavější novinky očekáváme od Nokie, Samsungu a Sony
  • Redakce mobilenet.cz nebude v Barceloně jako již tradičně chybět

Veletrh Mobile World Congress 2018 se koná opět ve španělské Barceloně a letos se jeho brány otevřou v pondělí 26. února a uzavřou ve čtvrtek 1. března. Klíčové tiskové konference však proběhnou již tradičně den či dva předem, tedy v neděli 25. února, akce Alcatelu dokonce již v sobotu večer. Naše redakce se proto do Barcelony vydává s předstihem. Letos bude mít mobilenet.cz v místě dění tři redaktory a můžete se těšit na bohatý informační servis skládající se nejen z článků, ale také dojmů z novinek, fotografií a videopohledů. Rozhodně byste také neměli minout naše sociální sítě. Facebook, Twitter a také Instagram budeme plnit zajímavým obsahem, mimo jiné ze zákulisí veletrhu.

Tiskové konference

sobota 24. února

  • 19:00 hod. – Alcatel (TCL)

neděle 25. února

  • 14:00 hod. – Huawei
  • 16:00 hod. – Nokia
  • 18:00 hod. – Samsung

pondělí 26. února

  • 08:30 hod. – Sony

úterý 27. února

  • 19:30 hod. – ASUS

Alcatel

Celý veletrh se značným předstihem odstartuje čínské TCL, respektive jeho značka Alcatel. Pod ní bychom se měli dočkat kompletní palety novinek pro letošní rok. Sám výrobce již oficiálně prozradil, že představí trojlístek novinek. Půjde o Alcatel 1X, 3V a 5, tedy zástupce maximálně střední třídy, jež se soustředí na vzhled a velké displeje s poměrem stran 18:9.

Alcatel 2018

Tisková konference Alcatelu začíná v sobotu 24. února od 19:00 hodin středoevropského času.

Huawei

Nedělní část tiskových konferencí zahájí již ve dvě odpoledně Huawei. Fanoušky mobilních zařízení však výrobce moc nepotěší. Mobilních telefonů se s největší pravděpodobností vůbec nedočkáme. Klíčové vlajkové lodě řady P se ukáží až na samostatné březnové akci výrobce. Nač se tedy můžeme těšit? Spekuluje se, že by Huawei mohl odhalit další generaci vlastního notebooku a doufat můžeme i v novinky z pole wearables. Šlo by však spíše o nečekané, ale jistě příjemné překvapení.

Huawei MateBook

Tisková konference Huawei začíná v neděli od 14:00 hodin středoevropského času.

Nokia

Velké věci se budou dít v neděli odpoledne. Tiskovou konferenci má v plánu finská společnost HMD Global, která vlastní značku Nokia. Nač se můžeme těšit? Téměř jistě spatříme novou vlajkovou loď Nokii 9, o které se již delší dobu hovoří. Měla by oslnit výkonným hardwarem, duálním fotoaparátem nebo protáhlým displejem se zakřivenými rohy. Doplní ji zřejmě zástupkyně střední třídy Nokia 7 Plus a dost možná i zcela základní Nokia 1 se systémem Android Go, který je speciálně upraven pro základní potřeby levných smartphonů.

Chystané Nokie 9, 7 Plus a 1

Tisková konference Nokie začíná v neděli od 16:00 hodin středoevropského času.

Samsung

Pro mnohé vrchol celého veletrhu, to je tisková konference Samsungu, která se uskuteční v neděli od šesti večer. Jihokorejský výrobce tentokrát odhalí své nové vlajkové lodě, kterými se stanou Samsungy Galaxy S9 a Galaxy S9+. O obou toho již víme opravdu hodně a kompletní informace naleznete v našem aktualizovaném článku. Vypíchnout lze velmi podobný vzhled, ale ještě lepší využití čelní plochy displejem. Větší verze bude nabízet duální fotoaparát a Samsung vůbec poprvé nasadí stereo reproduktory. Obě novinky vám nejen představíme, ale tradičně se můžete těšit na první dojmy i videopohled. Kromě samotných telefonů by se Samsung mohl vytasit ještě s novým tabletem, spekuluje se o modelu Galaxy Tab S4 s procesorem Snapdragon 835.

Samsungy Galaxy S9 a Galaxy S9+

Tisková konference Samsungu začíná v neděli od 18:00 hodin středoevropského času.

Sony

Pondělní ráno svým fanouškům zpříjemní japonské Sony. Již v půl deváté začíná jeho tisková konference a rozhodně se bude nač těšit. Premiéru mají v plánu nové vlajkové lodě řady XZ2. Kromě klasického modelu s označením XZ2 nebo XZ2 Pro se dočkáme i malé varianty Xperia XZ2 Compact. Jejich společným jmenovatelem mají být protáhlé displeje s poměrem stran 18:9 nebo velmi výkonný procesor Snapdragon 845. Změnou má být též absence 3,5mm jacku nebo přesun čtečky otisků prstů na zadní stranu.

Sony Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Compact

Tisková konference Sony začíná v pondělí od 08:30 hodin středoevropského času.

ASUS

Poslední významnou konferenci má v plánu tchajwanský ASUS, a to na úterní večer. I jeho možnosti máme zmapované a tak tušíme, že proběhne představení zbrusu nové řady ZenFone 5. V tuto chvíli známe podrobnosti o základním modelu a také o levnějším zástupci ZenFone 5 Lite. Prvně zmíněný telefon má například zaujmout velkým displejem s minimálními rámečky a výřezem v horní části. Očekává se však špičkový hardware v čele se Snapdragonem 845.

Tisková konference ASUSu začíná v úterý od 19:30 hodin středoevropského času.

Ostatní

Probrali jsme všechny klíčové výrobce, kteří plánují svou tiskovou konferenci s představením zajímavých novinek v rámci veletrhu MWC 2018. V Barceloně však budou i mnozí další a je možné, že se dočkáme nějaké menší premiéry či většího překvapení. Například jihokorejské LG by mohlo ukázat vylepšenou verzi modelu V30. S novinkou možná přispěchá také Xiaomi, nejčastěji se skloňuje telefon Mi MIX 2S. Na veletrhu nebude chybět ani HTC, které však bude klást důraz zřejmě jen na nedávno představenou virtuální realitu Vive. Nakonec neopomeneme ani Lenovo s Motorolou, které by mohly ukázat další generaci řady Moto G.

Diskuze ke článku
Jirka
Nechci rejpat ale mate spatne datum v uvodu clanku:

Klíčové tiskové konference však proběhnou již tradičně den či dva předem, tedy v neděli 26. února ....

V nedeli bude 25.unora. :)
Mara Studna
Mara Studna
Jsem opravdu zvědav na vlajkové lodě od Sony,zvlášt na fotoaparát
Michal
Alcatel a jeho vlajková loď, která nedosahuje ani na 5 let staré vlajkové lodě Alcatelu:
https://eu.alcatelmobile.com/cz/mobilni-telefony/chytre-telefony/alcatel-5/
On baví
CO znamená že je partnerem zpravodajství z veletrhu Smarty? To tam budete celou dobu chlastat ten Dominátorův patok? :) a proč to vůbec píšete do článku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze