Alcatel poodhalil chystané modely: očekávejte výhradně protáhlé displeje

10
Alcatel poodhalil chystané modely: očekávejte výhradně protáhlé displeje
  • Alcatel v Las Vegas nastínil, na jaké telefony se můžeme již brzy těšit
  • Půjde o řady Alcatel 5, Alcatel 3 a Alcatel 1
  • Společným jmenovatelem budou displeje s poměrem stran 18:9

Na veletrhu CES 2018 se nachází také značka Alcatel spadající pod čínské TCL. Premiéry si však výrobce schovává na barcelonský veletrh MWC 2018, nicméně v Las Vegas se alespoň rozhodl nalákat na chystané produkty. Hned tři telefony tak částečně ukázal. Cílem Alcatelu je nabídnout uživatelům nižší a střední třídy vymoženosti dražších telefonů. Docílit toho hodlá nasazením širokoúhlých displejů s poměrem stran 18:9.

Alcatel 2018

„S ohledem na pokračující trendy na trhu smartphonů přicházíme v novém roce s pozměněným portfoliem smartphonů, aby lépe oslovilo naše zákazníky a využilo příležitostí, které jsou před námi,” říká Christian Gatti, Global President Alcatel Business Division a Executive Vice President společnosti TCL Communication. „Modernizujeme design našich smartphonů a jsme jedním z prvních světových výrobců, kteří nabídnou telefony s displeji 18:9 napříč všemi našimi produktovými řadami. Chceme tím zpřístupnit technologie a funkce obvyklé jen u nejdražších telefonů prakticky všem zákazníkům.”

Již za necelé dva měsíce se tak dočkáme novinek od Alcatelu, které výrobce rozdělí do tří základních řad, jež si níže představíme.

Řada Alcatel 5

Řada Alcatel 5 hodlá nabídnout velmi zajímavé funkce ve střední třídě a zaměřovat se bude například na fotografické schopnosti. Jak naznačují úniky, dočkáme se zřejmě duální čelní kamerky. Dále nebude chybět funkce odemknutí telefonu obličejem nebo displej s poměrem stran 18:9 s malými rámečky pod a po bocích displeje. Přislíbena je také silná baterie.

Alcatel 5

Řada Alcatel 3

Nadále zůstáváme ve střední třídě, avšak o něco níže. Přesto se má mezi Alcately 3 objevit velký displej s jemným rozlišením a poměrem stran 18:9. Výrobce slibuje duální fotoaparát a velmi výhodný poměr ceny a výkonu.

Alcatel 3V

Řada Alcatel 1

Řada Alcatel 1 bude zahrnovat smartphony pro každého za nejdostupnější ceny. Nabídnou stylový design, slušnou výbavu a opět velký displej s poměrem stran 18:9.

Alcatel 1X

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
marek
V tom nejvybavenějším modelu je Mediatek MT 6570, to chce teda velkou odvahu.
Michal
Vypadá to nádherně. Jenže Alcatel 5 má pouze HD displej a Mediatek 6750T, tohle opravdu není ani střední třída. Brutální rozdíl mezi dva roky starým Idolem 4S a tímhle. Ono je to ještě mnohem slabší než hodně slabý Idol 5S. No já asi nebudu cílovou skupinou těchto nových experimentů pod značkou Alcatel a zajímalo by mě, jestli vůbec někdo bude.
Michal
Alcatel 5 = nejhezčí mobil v nejnižší třídě ;)
Pavel
To už je fakt moc. Chápu, že Alcatel opět zcela změnil strategii, ale aby představil tři nové řady a všechny patřily do kategorie lowend, to se mi zdá opravdu hodně zvláštní. Kdo si tohle bude kupovat? Znám lidi, kteří kupovali jen vlajkové lodě Alcatelu a dobře asi i věděli, proč to dělají. Tyhle ale Alcatel úplně zařízl. Tak kdo je cílová skupina těchto nových řad Alcatelu? Idioti?
Dávám Alcatelu rok, maximálně dva...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze