Sony Xperia XZ2 bude lákat na bezdrátové nabíjení

3× aktualizováno
Sony Xperia XZ2 bude lákat na bezdrátové nabíjení
  • Únorový veletrh MWC 2018 by mohl být časem pro novou vlajkovou loď od Sony
  • Lákat má na 5,7palcový OLED displej s poměrem stran 18:9 a 4K rozlišením
  • Pod kapotou bude dle očekávání Snapdragon 845

Aktualizováno 24. 2. 2018

Do představení novinek od Sony nám zbývají dva dny a úniky vrcholí. Dnes jsme se dozvěděli klíčovou informaci - Xperia XZ2 bude podporovat bezdrátové nabíjení. Následně se můžeme podívat na dalších obrázky, kde vidíme vícero barevných variant, ve kterých bude novinka nabízena.

Sony Xperia XZ2

Aktualizováno 23. 2. 2018

Tiskovou konferenci má Sony v plánu až v pondělí, avšak již nyní zřejmě víme, co uvidíme. Unikl vysoce kvalitní a bezpochyby oficiální render budoucí Xperie XZ2. Je patrné, že Sony své modely trochu zakulatí, ale svého designového rukopisu se rozhodně nehodlá vzdát. Za povšimnutí stojí, že Sony zřejmě definitivně opustí čtečku na boku a přemístí ji na zadní stranu.

Aktualizováno 13. 2. 2018

Díky výsledkům z HTML benchmarku dostáváme další střípky informací o nové Xperii. Podle všeho má jít o Xperii XZ2 Pro a poběží v ní nejnovější Android 8.1 Oreo a podle velikosti displeje lze odhadnout i poměr stran 18:9. Telefon přitom vystupuje pod označením H8116, což je stejný název, jaké jsme mohli vidět již v prosinci u neznámé Xperie s rozlišením displeje 3 840 × 2 160 pixelů. Jelikož se loni na veletrhu MWC oznámila Xperia XZ Premium, okamžitě se tedy má za to, že bude XZ2 Pro jejím přímým nástupcem a odhalí se již za pár týdnů.

Sony Xperia XZ2 Pro

Původní text z 17. 1. 2018

Zatímco lednový veletrh CES 2018 byl co se týče novinek z řad mobilních telefonů poněkud chudší, chuť bychom si mohli vylepšit na únorovém MWC 2018. Na něm se objeví například i japonské Sony a ve hře je představení nejlépe vybavené Xperie. Prosakují zprávy, že ponese název Xperia XZ Pro a naskočí na aktuální trend protáhlých displejů. Působivá bude úhlopříčka 5,7 palce, stejně tak OLED technologie či 4K rozlišení. Očekává se též zmenšení rámečků nad a pod zobrazovačem.

Sony Xperia XZ Pro
Možná podoba chystané Xperie XZ Pro

Na zadní straně se objeví duální fotoaparát. Hlavní bude mít 18 megapixelů a velikost pixelu 1,33 μm, sekundární 12 megapixelů a velikost pixelu 1,38 μm. Na čelní straně by měla být připravena 13megapixelová kamerka. Co novince rozhodně nebude chybět je výkon. Postará se o něj procesor Snapdragon 845 a 6GB operační paměť. Dostatek prostoru pro vaše data zajistí 128GB interní paměť a u Xperií pak tradičně nechybí zvýšená odolnost s certifikací IP68. Baterie nabídne kapacitu 3 420 mAh. Cena novinky by se mohla pochybovat kolem 931 dolarů, což je v přepočtu 24 tisíc korun s daní.

Zdroj: news.mydrivers.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
Readytogo
Len aby to zas nedodrbali priemernym fotoaparatom
Carda
Na jiném webu se píše že nudli mít nemá ale klasiku 16:9
Mara Studna
Mara Studna
Parádní kousek,Sony telefony umí,jsem zvědav jestli konečně nasadí nižší clonu,než f2,ale jinak to bude a věřím tomu Lahůdka,takže se na něj Těším a at konkurenci zatopí!!!!!Sony držím Palce!!!!
Dave
Má mít normální poměr 16:9.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze