Nekompromisní Nokia 9 žije, jen dorazí později v tomto roce

10× aktualizováno
Nekompromisní Nokia 9 žije, jen dorazí později v tomto roce
  • Vrcholem portfólia finské Nokie by měl být model 9 s obrovským displejem
  • Ve výbavě se očekává Snapdragon 845, skener oční duhovky či zvýšená odolnost
  • Má se představit ve třetím čtvrtletí 2018

Aktualizováno 6. 6. 2018

Z Nokie 9, alespoň z předchozích informací, se vyklubala Nokia 8 Sirocco. Avšak není všem dnům konec a opravdové Nokie 9 bychom se ještě v letošním roce měli dočkat. Má jít dle očekávání o vrcholný model s nejlepším fotoaparátem ve své třídě. Mělo by se jednat o lepší kousek, než který je v modelu Sirocco. Spekuluje se rovněž o integraci čtečky otisků prstů přímo do displeje. Výkon zajistí Snapdragon 845. Už jen z těchto důvodů není překvapením, že by mělo jít o velmi drahé zařízení, jehož cena má rozhodně přesáhnout 20 tisíc korun.

Aktualizováno 20. 2. 2018

Již za několik málo dní bychom se měli dočkat představení Nokie 9. Připraveni jsou i výrobci příslušenství a na chystaný model se aktuálně můžeme podívat skrze ochranné pouzdro. Spatřit můžeme po obou stranách zakřivený displej či duální fotoaparát.

Nokia 9

Aktualizováno 14. 2. 2018

Vypadá to, že Nokia 9 je už potají mezi námi. Prototyp tohoto očekávaného telefonu od HMD Global byl totiž spatřen a patřičně nafocen v Jakartě. Z fotografií si můžeme všimnout vertikálně uspořádaného duálního fotoaparátu, který má mít 13 Mpx. Design telefonu poté skutečně odpovídá dříve uniklým snímkům.

Vepředu máme najít 5,5palcový OLED displej s poměrem stran 18:9, avšak vyskytly se i zprávy o zahnutých bocích displeje a fotografie tomu skutečně nasvědčují. Připomeňme však, že by mohlo jít klidně i o Nokii 7 Plus, která má mít velmi podobný design. Tak či tak se o novinkách ze stáje Nokie dozvíme více již brzy na veletrhu MWC v Barceloně.

Aktualizováno 20. 12. 2017

Brzký příchod Nokie 9 je velmi pravděpodobný. Po nějakém čase se na internetu vynořila další fotografie, respektive render, na kterém má být budoucí model zachycen. Ten se lehce liší od dřívějších a podobu tak musíme brát s rezervou. Za povšimnutí však stojí duální čelní fotoaparát, na který by Nokia 9 mohla vsadit.

Nokia 9
Nokia 9

Aktualizováno 4. 12. 2017

Po delší době se opět objevily spekulace o špičkově vybavené Nokii 9. Ta by se dle informací měla představit 19. ledna 2018 na tiskové konferenci, kterou společnost HMD Global potvrdila přímo v Číně. Společně s modelem 9 se má údajně představit i druhá generace Nokie 8. Obě novinky mají mít upravenou ROM pro čínské potřeby. Cena Nokie 9 se má v základní verzi s 64GB pamětí a 4 GB RAM prodávat za 560 dolarů (přibližně 14,5 tisíce korun s daní). Výše postavená varianta se 128GB interní pamětí a 6 GB RAM má mít cenovku 635 dolarů (necelých 16,5 tisíce s daní).

Aktualizováno 23. 10. 2017

Další únik týkající se Nokie 9 na fotografii zachycuje zadní kryt. Ten zdá se velmi odpovídá tomu, co jsme viděli níže na dřívějších obrázcích.

Nokia 9
Nokia 9

Aktualizováno 13. 10. 2017

Po krátké době opět slyšíme o chystané Nokii 9, která by měla dorazit ještě v letošním roce. Nyní se můžeme podívat na video, kde je novinka pomocí renderů zachycena ze všech stran. Odhaleny jsou také rozměry, které mají být 140,9 × 72,9 × 7,5 milimetrů. Jistě jste si však povšimli, že na zadní straně je duální fotoaparát, který vystupuje nad okolní povrch. Pokud se započítá i on, vzroste tloušťka na 8,9 milimetrů.

Aktualizováno 4. 10. 2017

Po menší odmlce o sobě opět dává vědět chystaná Nokia 9, která by měla zkompletovat portfólio finského výrobce. Tentokrát jsme se nedozvěděli nové informace o výbavě, nýbrž se na novinku můžeme opět podívat, a to v dosud neviděné modré variantě.

Nokia 9

Aktualizováno 25. 9. 2017

Očekávaná Nokia 9 by dle posledních spekulací a úniků měla nabídnout zakřivený OLED displej. Naznačuje to například obrázek, který vidíte níže. Úhlopříčka displeje by se měla pohybovat mezi 5,5 a 5,7 palci. Na renderu je vidět duální fotoaparát či čtečka otisků prstů na zadní straně. Dále se spekuluje, že by Nokia 9 měla být představena se základní Nokii 2.

Nokia 9
Nokia 9

Aktualizováno 14. 9. 2017

Po necelém měsíci o sobě opět dává vědět chystaná Nokia 9. Zatímco základní kostra výbavy je známa už z dřívějška, dnes došlo k úniku tohoto modelu skrze GFXBench. Ten odhalil, že by novinka měla od začátku nabízet Android 8.0 Oreo. Není to velkým překvapením, neboť na tuto verzi povýší všechny současné modely Nokia.

Nokia 9

Původní informace z 18. 8. 2017

Nokia již má svou vlajkovou loď, kterou se stal model 8. Podrobně jsme vám jej představili v našem preview. Během konference však zástupci společnosti lehce naznačili, že je ve vývoji ještě jeden telefon, který by měl uspokojit požadavky uživatelů prahnoucích po špičkovém smarpthonu s opravdu velkým displejem. Zobrazovač se dle níže přiložených náčrtů rozprostře takřka po celé čelní straně, a Nokia tak bude následovat aktuální trendy. Na čelní straně nezůstane místo ani pro čtečku otisků prstů, která najde své místo na zadní straně. Až tak vadit by to však nemuselo, Nokia 9 má mít i skener oční duhovky.

Nokia 9

V další výbavě se očekává procesor Snapdragon 835 či až 8GB operační paměť. Trpět uživatelé nebudou ani nedostatkem místa pro svá data díky 128GB interní paměti. Na zadní straně se má objevit duální fotoaparát a údajně se můžeme těšit i na zvýšenou odolnost s certifikací IP68. Cena Nokie 9 se odhaduje na přibližně 749 eur, což je bezmála 20 tisíc korun. Termín představení však v tuto chvíli ještě není známý.

Zdroj: nokiapoweruser.com, nokiapoweruser.com, compareraja.in, gsmarena.com, news.mydrivers.com, hub.91mobiles.com, inet.detik.com, tudiaproducts.in

Diskuze ke článku
Jan Enter
Jan Enter
Bože, proč všichni napodobují ten nesmysl se zahnutým displejem, vždyť to nemá žádný praktický význam, spíše naopak.
ma
Buď nech vymyslia nieco nové ako dávno pradvano, alebo nech milí finocinan ide papa, to už fakt nedává zmysel
Carda
Ale no tak co to zas je ta čtečka zase vzadu zrovna když mě navnadí na velký displej tak to pak zkazí čtečka ti výrobci to musejí dělat schválně. :( Nemá cenu doufat že se něco změní že? Tak asi opravdu budu muset ještě rok vydržet se svou Note 3kou.
Cronos
Nezlob se na mě milé HMD, ale takových náčrtků si můžeš nakreslit kolik chceš (stejně jako jiné firmy). A je úplně jedno, jestli na náčrtku napíšeš Nokia, HMD, Alcatel, TCL nebo co všechno vlastníš. Důležitý je alespoň funkční prototyp a hlavně, aby nebyl zas o 2 roky později než konkurenční stejně vybavené smartphony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze