Svět pohodlí a přebytku? To je 400GB paměťovka s rychlým zápisem od SanDisku

Svět pohodlí a přebytku? To je 400GB paměťovka s rychlým zápisem od SanDisku
  • SanDisk prezentoval vůbec nejrychlejší paměťovou kartu s kapacitou 400 GB
  • Nastínil také budoucnost paměťovek typu podporujících PCIe pro aplikace náročné na data

Interní paměti mobilních telefonů postupně rostou. Nároční uživatelé mohou už u nejvyšších řad smartphonů nalézt kousky s 256 GB prostoru. Přiznejme si však, že ačkoliv to většině bude stačit, většina nejsou všichni. A proč by se měl majitel zařízení za cenu značně přesahující 20 tisíc korun nějak omezovat? Prostor si proto rád rozšíří paměťovou kartou. U ni je zapotřebí, aby měla nejen dostatečnou kapacitou, ale především rychlý zápis. Jinými slovy by neměla moderní smartphone nijak omezovat.

Pro skutečně náročné uživatele již dnes řešení existuje. Například společnost SanDisk na veletrhu MWC 2018 představila novou kartu s označením SanDisk Extreme UHS-I microSDXCTM 400 GB. Ta je navržena tak, aby pomáhala uživatelům přenášet digitální obsah ve vysoké kvalitě a současně co nejvyšší rychlostí. S výkonem rychlosti čtení 160 MB/s a rychlosti zápisu až 90 MB/s je tato nová karta rychlejší o vice než 50 % oproti stávající kartě SanDisk Extreme UHS-I microSD. Této rychlosti je dosaženo dalším využitím vlastní technologie společnosti Western Digital. Karta patří do třídy A2, která by měla zajistit spuštění aplikací stejnou rychlostí, jako kdyby byly uloženy v interní paměti přístroje.

Uživatelé očekávají lepší práci s mobilními zařízeními. A my proto posouváme limity inovací, přinášíme vlastní technologie, jako je 3D NAND, a produkty, které uživatelům umožní ukládat a přehrávat na jejich zařízeních bohatší digitální obsah. Naše odborné znalosti v oblasti pamětí flash a paměťových karet microSD nám umožňují dosahovat výkonů, které nemají obdoby. Průlom u rychlosti microSD karty je důkazem, že je společnost Western Digital připravena poskytovat pokročilá řešení, která vytvářejí ideální prostor pro data,” říká Jim Welsh, viceprezident a generální manažer pro zákaznická řešení společnosti Western Digital.

Western Digital také představil novou platformu pro budoucí paměťové SD karty, které podporují sběrnici PCIe. Společnost očekává, že si nároky nadcházející generace mobilních zařízení vynutí novou platformu s technologií PCIe, která poskytne možnost načítat data rychleji, než to umožňuje současná platforma. Technologie PCIe prochází celým portfoliem produktů Western Digital, nově je představena u paměťových karet SD, kde již prokázala zrychlení výkonu. Rychlost a výkon je potřebný pro digitální obsah s vysokým rozlišením u aplikací jako jsou videa super-slow-motion, fotografie RAW pořízené v režimu sekvenční fotografie nebo pro zaznamenávání a přehrávání videa v rozlišení 8K. Platforma PCIe byla tradičně vyhrazena pro nasazení ve vysoce výkonných datových centrech, kde poskytuje v případě generace 3.0 rychlost až 985 MB/s.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze