Vstupenka mezi smartphony? Podívejte se na Nokii 1

aktualizováno
2
Vstupenka mezi smartphony? Podívejte se na Nokii 1
  • Za dva měsíce by společnost HMD mohla představit základní Nokii 1 s polykarbonátovým tělem
  • Její duší má být operační systém Android Go

Aktualizováno 15. 2. 2018

Nokia 1 se potvrzuje a současně odhaluje na oficiálních renderech. Je očividné, že půjde o základní model, což naznačují větší rámečky i zaoblení. Příjemně překvapí přisvětlovací LED dioda na zadní straně. Na čelní straně se pak nenachází žádná tlačítka, která v rámci úspor výrobce přemístil přímo na displej. V tuto chvíli víme, že v nabídce bude mimo jiné modrá a červená varianta.

Nokia 1

Původní text z 10. 1. 2018

V tuto chvíli tvoří základ novodobé Nokie model 2, který by se měl již v tomto měsíci objevit na českém trhu. Dle nejnovějších informací se však dočkáme doplnění portfólia Nokii 1. Ta má i přes velmi nízkou cenu přinést IPS displej s HD rozlišením. Úhlopříčka tak zřejmě neklesne pod 5 palců. Na uniklých fotografiích můžeme vidět polykarbonátové tělo, které je doplněno kovovým rámem. Zdá se, že výrobce testuje dva mírně odlišné vzhledy zadní strany.

Nokia 1

Ve výbavě se objeví jen 1GB operační paměť a 8GB interní úložiště. Nemělo by to však být vyloženě špatné, neboť Nokia 1 má být vybavena operačním systémem Android Go. Ten je uzpůsoben speciálně pro telefony se základním hardwarem. K odhalení chystané novinky by mohlo dojít již na sklonku únoru v Barceloně, přičemž startovací cena se odhaduje na přibližně 80 eur, což jsou 2 tisíce korun.

Zdroj: tieba.baidu.com, gsmarena.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Himuro
Já chci pěkný vysouvák nebo véčko a pokud možno bez Androidu!!!
Mee
Kdyby to mělo 4", tak to koupím i s vědomím, že to bude šnek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze